Forklarte seg for kontrollutvalget

Redegjørelse: Teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen var innkalt til kontrollutvalget i dag,for  å forklare seg om ferieturen til Tyrkia i fjor, der Bech-Hanssen og rådmann Johnsen bodde gratis i forretningsmannen  Cafer Karans leilighet. Foto: Klaus Solbakken

Redegjørelse: Teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen var innkalt til kontrollutvalget i dag,for å forklare seg om ferieturen til Tyrkia i fjor, der Bech-Hanssen og rådmann Johnsen bodde gratis i forretningsmannen Cafer Karans leilighet. Foto: Klaus Solbakken Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen redegjorde tirsdag formiddag for den omstridte ferieturen til Tyrkia.

DEL

Rådmann i Rana, Sigmund K. Johnsen, har tidligere måttet forklare seg for kontrollutvalget om ferieturen der han fikk disponere forretningsmannen Cafer Karans leilighet i Alanya i Tyrkia gratis.

Karan er en viktig forretningsforbindelse for kommunen, både gjennom at han leier lokaler i det såkalte Stako-bygget - og at kommunens flyktningtjeneste leier boliger av Karan.

Kontrollutvalget konkluderte med at rådmann Johnsen har brutt kommunens etiske regelverk.

Som teknisk sjef i Rana har Bjørn Bech-Hanssen, det overordnede ansvaret for utbygningsprosjeket der Stako-bygget ønskes omgjort til Kunnskapssenter.

Bech-Hanssen var også med på den omtalte ferieturen til Tyrkia, der de altså fikk låne Karans leilighet gratis.

Tirsdag var det Bech-Hanssens tur til å gi en redegjørelse for kontrollutvalget i kommunen.

Kontrollutvalgets leder Allan Rognan, forteller til Rana Blad at møtet varte i rundt to timer.

- Det var et greit møte. Teknisk sjef forklarte seg, og utvalget fikk også en skriftlig redegjørelse fra ham, sier Rognan.

- Fikk dere svar på det dere ønsker svar på?

- Ja, vi fikk svar på de spørsmålene som vi hadde, sier utvalgslederen.

Han forteller at utvalget i etterkant av den tekniske sjefens forklaring, har diskutert og vurdert saken.

- Vi skal avgi en skriftlig rapport med våre konklusjoner onsdag morgen klokken 9, sier Rognan.

I sin skriftlige redegjørelse til kontrollutvalget, beklager teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen at han benyttet seg av forretningsmannens leilighet under ferien.

- Dette har skapt en situasjon der det stilles spørsmål rundt min habilitet og integritet. Hadde jeg forutsett det på forhånd så hadde jeg ikke reist. Like fullt føler jeg med trygg på min rolle i denne og andre saker som jeg gjør på oppdrag for kommunen, skriver Bech- Hanssen.

Han skriver videre at han aldri selv har vært i kontakt med Cafer Karan angående lån eller leie av hans leilighet. Men at han ble invitert av rådmannen til å bli med på hans ferie og har kun forholdt seg til han i sakens anledning.

Hele den skriftlige redegjørelsen fra teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen kan du lese på Rana kommunes nettsider.

* Politiet har iverksatt etterforskning mot både rådmann Sigmund Johnsen, teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen og forretningsmann Cafer Karan. Bakgrunnen er mistanke om korrupsjon.

Artikkeltags