Forklarte seg om ferietur og huskjøp

REDEGJORDE: Rådmann Sigmund Johnsen redegjorde i seks timer for kontrollutvalget i Rana, og la fram fakta rundt gratis bruk av leilighet i Tyrkia og huskjøp av Cafer Karan. Foto: Øyvind Bratt

REDEGJORDE: Rådmann Sigmund Johnsen redegjorde i seks timer for kontrollutvalget i Rana, og la fram fakta rundt gratis bruk av leilighet i Tyrkia og huskjøp av Cafer Karan. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Kontrollutvalget i Rana møtes igjen torsdag for å vurdere saken etter at rådmann Sigmund Johnsen forklarte for utvalget onsdag. Konklusjonen skal være klar seinest fredag.

DEL

Rådmann Sigmund Johnsen var innkalt til kontrollutvalget i Rana for å redegjøre for de faktiske forholdene rundt en ferietur i Tyrkia, der han gratis disponerte en leilighet som tilhører eier av Babettes, Cafer Karan.

Han skulle også klarlegge forholdene rundt kjøpet av ei leilighet, som rådmannen kjøpte av Karan.

Leiligheten skal ha blitt solgt under takst.

Seks timer

Leder i kontrollutvalget i Rana, Allan Rognan, sier etter møtet at rådmannen la fram fakta gjennom en ryddig og god presentasjon.

Møtet varte i seks timer. Det kom en rekke fakta på bordet, og kontrollutvalget trenger tid til å fordøye disse. Vi vil derfor møtes igjen torsdag for en nærmere vurdering. Så får vi se hvor langt vi kommer, sier Allan Rognan.

Kontrollutvalget har så langt ikke trukket noen konklusjon om hvorvidt rådmannen har gjort noe ulovlig eller klanderverdig, eller ikke.

Vi har fått alle fakta vi har bedt om, og har nå et grunnlag for å vurdere saken. Vi har lovt rådmannen en avklaring seinest fredag, sier Allan Rognan.

La fram fakta

Rådmann Sigmund Johnsen har ingen formening om hvilken konklusjon kontrollutvalget vil komme med.

Jeg vet hva jeg har gjort, og står for det. Og dette har jeg forsøkt å presentere for kontrollutvalget, sier Sigmund Johnsen.

Hvordan opplevde du møtet med kontrollutvalget?

Det var et møte hvor jeg presenterte fakta og redegjorde for hva som har skjedd. Ikke mer. Og så svarte jeg på spørsmål og framla dokumentasjon, sier han.

Var det bare du som møtte for kontrollutvalget?

Ved spørsmål jeg ikke kunne svare utfyllende på, ble folk som har ansvar for saksområdene det gjaldt tilkalt, sier Johnsen.

Ingen artig sak

Rådmannen er fornøyd med at han har fått lagt fram saken og svart på spørsmålene.

Dette er ingen artig sak. Men jeg har åpent og ærlig snakket om tingene, sier Sigmund Johnsen.

Her er rådmannens skriftlige redegjørelse til kontrollutvalget

Artikkeltags