Fornøyd med ny-butikken

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

RANA: Det var kø utenfor den nye Prix-butikken på Selfors da dø rene ble åpnet i går.

DEL

- Personlig vil jeg erklære denne butikken for Ranas fineste, sa styreleder i Coop Helgeland, Joar Eiterå, i sin tale til kundene før det røde båndet ble klipt. Folkemengden nådde helt utenfor inngangsdøra, og parkeringsplassen var overfylt. Det var tydelig at kundene satte pris på de nye store butikklokalene i det gamle bakeribygget.

- Det var både trangt og trasig i den gamle butikken, så vi trengte mer plass, sier Eilif Søreng.

Han hadde tatt turen helt fra Utskarpen for å være med på åpningen av butikken, og var blant dem som nøt kake og kaffe på åpningsdagen.

Ekstra-varer

Den nye Prix-butikken på Selfors er dobbelt så stor som den forrige, med over 900 kvadratmeter, og har fått navnet Prix Ekstra. Det vil si at butikken i tillegg til vanlige dagligvarer også selger kjøkkenutstyr, klær og andre såkalte faghandelvarer.

- Omsetningen har vært sprengt på Selfors, så det fantes ingen annen utvei enn å få større lokaler dersom vi fortsatt skulle ha ambisjoner om økning i omsetningen og at kundene skulle trives, sier styreleder Joar Eiterå.

Arbeidet med butikken har foregått siden tidlig i august, og i går kunne altså dørene åpnes. Den utvendige fasaden har ennå litt igjen, men inne er alt ferdig. Vel ti millioner kroner har gått i kjøp og ombygging, og det anser styrelederen som vel anvendte penger.

Fornøyde kunder

John Breimo fra Selfors var blant kundene i går. Han har ventet lenge på åpningen, og er fornøyd med resultatet.

- Vi trengte en ny butikk her. Det ble alt for trangt i den andre, så dette var den beste løsningen. Og så lenge utvalget er slik som dette, går det bra å bare ha én butikk på Selfors. Da slipper vi å dra til byen for å handle, sier han, og legger til:

- Det var dessuten bra at de fikk åpnet nå før jul, så vi får gjort unna julehandelen her.

Eva Skjolde fra Gruben er også fornøyd med resultatet.

- Jeg handler vanligvis på Gruben, men tenkte jeg skulle dra hit og se i dag. Det er en veldig oversiktlig butikk med et fint vareutvalg, så jeg ser ikke bort fra at jeg kommer hit flere ganger, sier hun.

Artikkeltags