Forsket på framtidas læring

CHAMPIONS: Korgen Lego Locos stakk av med hele tre priser og vant også sammenlagt.

CHAMPIONS: Korgen Lego Locos stakk av med hele tre priser og vant også sammenlagt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

RANA: Syv lokale lag konkurrerte i årets First Lego League, og nivået på del- takerne var høyere enn noen gang.

DEL

– Teamet i år var undervisning og hvordan elevene kan lære og tilegne seg kunnskap i framtida. Vi håper også at vi kan gi ungene fine opplevelser med realfag, sier Dag Arild Berg fra turneringskomiteen.

Og det var tydelig at elevene fra de syv ulike skolene hadde jobbet godt med emnet.

– Vi har forsket på framtidas læring og hvordan den har utviklet seg, sier Andrine Strand fra 7. klasse ved Hauknes skole.

Dataprogrammering

På veggene kunne publikum lese om overgangen fra steintavler til fjær og blekk, og derfra videre til bøker og blyanter. Moderne dataprogrammering ble tatt i bruk da elevene fra Hauknes skulle konkurrere med sin Legorobot.

– Vi har lært ganske mye, sier Malin Stevik Derås.

Det ble delt ut syv forskjellige priser under lørdagens konkurranser og mest spennende var kanskje robotkjøringen. I de innledende rundene var det Austbø Legomafia som sanket klart flest poeng.

Trøbbel i finalen

– Da vi begynte å jobbe med dette gikk det ganske sakte i starten, men vi har fått til mye de siste to ukene, sier Emil Nykmark fra Austbø.

Sammen med Henning Pettersen hadde han god kontroll på roboten i de første rundene, men guttene fikk mer å tenke på i finalen.

– Vi fikk litt trøbbel. Vi har hatt problemer med at når roboten starter så står den bare og spinner, sier Emil Nykmark.

Uventet seier

Til tross for noen utfordringer var det Austbø Legomafia som vant Robotprisen. Sammenlagt var det likevel Korgen Lego Locos som var best, og de ble dermed årets First Lego League Champions.

– Det føles veldig bra. Selv om vi ikke fikk førsteplassen i robotkjøringen vant vi sammenlagt, sier Thomas Marshall.

– Vi har jobbet ganske hardt og ganske lenge, men jeg hadde ikke forventet at vi skulle vinne, sier Nicolai Lien.

I tillegg til robotkjøring og forskning på temaet hadde hvert lag også laget sitt eget underholdningsbidrag som sørget for god stemning blant publikum og deltakere.

– Jeg tror dette er den flotteste turneringen vi har hatt, sier Dag Arild Berg.

«Vi har forsket på framtidas læring og hvordan den har utviklet seg»

Andrine Strand

Artikkeltags