Forstår at folk er fly forbanna

Penger: Regionveisjef Torbjørn Naimak forstår at folk er forbannet over veistandarden i tunnelene i Korgen og Umskardet, men sier han mangler penger til utbedring. Likevel utelukker han ikke at arbeidet i Korgen kan starte allerede til høsten. Foto: Øyvind Bratt

Penger: Regionveisjef Torbjørn Naimak forstår at folk er forbannet over veistandarden i tunnelene i Korgen og Umskardet, men sier han mangler penger til utbedring. Likevel utelukker han ikke at arbeidet i Korgen kan starte allerede til høsten. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Veisjef Torbjørn Naimak forstår at forholdene i tunnelene på Helgeland gjør folk arge. Nå åpner han for en utbedring av Korgfjelltunnelen allerede i høst.

DEL

Veisjef Torbjørn Naimak sier at det ikke er penger på budsjettene for å utbedre verken tunnelen i Korgen eller på Umskardet, men at de har saken under oppsyn.

Anbudspapirer

- Nei, per øyeblikket er det ikke det, men vi ser fortløpende på denne saken. Vi vet hva som må gjøres, men det koster, sier han.

- Rana Blad har fått informasjon om at det er sendt ut anbudspapirer på tunnelen i Korgen og at denne skal påbegynnes i løpet av året. Stemmer det?

- Vi har startet arbeidet med å samle inn informasjon om litt forskjellig, men vi er absolutt ikke kommet så langt at vi har satt en startdato for en utbedring i Korgen. Vi må se på finansieringen for dette prosjektet, sier han.

- Utelukker du at arbeidet starter i løpet av året?

Ingen dato

- Jeg utelukker ikke noe, men det er for tidlig å si om det blir oppstart i løpet av 2011, sier han.

- Er du klar over hvordan forholdene er inne i de to tunnelene?

- Hvis det er som det var i fjor så vet jeg det. Det er ikke holdbart, men igjen, det er mangel på finansiering som gjør at vi ikke kan utbedre dette nå.

- På Østlandet har de akkurat bestemt at det skal utbedres vei som bare er ett år gammel. Dette koster også mye penger. Forstår du at folk her nord blir forbannet over at det hele tiden drar ut i tid før at det gjøres konkrete utbedringstiltak?

- Ja det gjør jeg. Det er synd at vi ikke kan gjøre noe umiddelbart, men ting som dette tar tid. Jeg kan dessverre ikke gi noen dato til folk på Helgeland, sier han.

Kjør forsiktig

Naimak oppfordrer folk til å ta det med ro slik at det ikke skjer ulykker.

- Det eneste folk kan gjøre er å avpasse farten etter forholdene. Jeg hører det er nedsatt hastighet i tunnelen på Umskardet og det er nok helt rett. Det er beklagelig at det er slik, men det er ikke rom for strakstiltak, sier Naimak.

Artikkeltags