Fra Kjell-Idar til Kjell Joar

ARVTAKER: Kjell-Idar Juvik overrakte ordførerklubba til Kjell Joar Petersen- Øverleir under det konstituerende kommunstyret i Hemnes i går kveld. Foto: Beate Nygård

ARVTAKER: Kjell-Idar Juvik overrakte ordførerklubba til Kjell Joar Petersen- Øverleir under det konstituerende kommunstyret i Hemnes i går kveld. Foto: Beate Nygård Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Nå er jeg både utslitt og glad, sa ny ordfører i Hemnes, Kjell Joar Petersen-Øverleir etter kommunestyremøtet i går kveld.

DEL

Gårsdagens kommunestyre i Hemnes kan oppsummeres slik:

Valg av ny ordfører, varaordfører og formannskap, lansering av ideen om et eget kommunestyreband, samt takk for laget med avtroppende ordfører.

Nytt formannskap

Det som det på forhånd var knyttet størst spenning til var valget av formannskapet. Der endte man med følgende representanter:

Kjell-Idar Juvik og Ann Christin Vedal Solheim fra AP, Kjell Joar Petersen-Øverleir og Christine Trones fra Høyre, Paul Asphaug og Inga Kvalbukt fra felleslista til SP og SV, samt Terje Ånonli fra FrP.

Sitt siste møte som ordfører

Kjell-Idar Juvik avholdt i går sitt siste møte som ordfører og valgte å bruke humor mens valget av ny ordfører pågikk.

- Jeg hadde håpet en stund at det var noe feilskriving, men det står nå i alle fall Kjell her, sa han og kikket ned i tilhørende dokumenter.

- Oddsen er i hvert fall god for at ordføreren blir en som heter Kjell.

Selve valget av ordfører endte med åtte stemmer til Juvik, 14 til Petersen-Øverleir og én blank.

Det ble også gjennomført valg av varaordfører. Aps Vidar Lenningsvik sendte et stikk til SP i Hemnes da han la fram partiets forslag.

- Det var nå jeg skulle ha foreslått Inga Kvalbukt, men sånn ble det ikke.

AP foreslo i stedet Ann Christin Vedal Solheim. Hun endte opp med åtte stemmer. FrPs Terje Ånonli fikk flest stemmer med sine 13, og er dermed Hemnes’ nye varaordfører.

To leverte blank, blant annet Øystein Meier Johannessen (Samfunnspartiet) som ikke ønsket å gi sin stemme til FrP grunnet Siv Jensens forslag om å nekte ulovlige innvandrere legehjelp.

- Det å støtte en varaordfører fra FrP er et moralsk dilemma og jeg kommer til å stemme blankt i dag, selv om jeg ikke sidestiller FrP i Hemnes med den hjerteløse Siv Jensen.

Andre noter

Juvik oppfordret i sin avslutningstale til å satse på samarbeid og gode allianser med naboer. Da sett i Helgelands- og fylkesperspektiv.

- Og selv om vi skifter til opposisjon, er vi ikke noen sutrete grinebitere, vi skal være konstruktive og jeg skal gjøre mitt for å bygge kommunen videre.

Juvik ønsket den nye ordføreren lykke til med rosende ord.

- Det er en stor ære og privilegium å få skryt fra Kjell-Idar som har vist et stort mot. I Terra-saken har han stått oppreist og har vært en god frontfigur for Hemnes, sa Petersen-Øverleir og la til:

- Jeg vil komme med et forslag med én eneste gang. Både jeg og mange andre som er her har jobbet mye med musikk. Derfor ønsker jeg at vi lager et kommunestyreband til jul. Det hadde vært artig å vise fellesskap på denne måten.

Utslitt og glad

Etter møtet fikk Petersen-Øverleir mange gratulasjoner.

- Nå er jeg både utslitt og glad. Når man går i spenning og venter på det som skal skje, så synker man sammen litt etterpå.

Når Petersen-Øverleir nå overtar ordførerklubba, går han bort fra sin lektorstilling ved Mosjøen videregående skole.

- Og så får vi snart komme på konsert med kommunestyret?

- Det blir nok ikke voldsomme greier, men det hadde vært hyggelig å besøke omsorgssentre og lignende. Og kanskje kunne det skape bedre klima, smiler han og legger til:

- Det er flere musikere i både AP og i posisjonen, så her er det nok flere som kan brukes.

Artikkeltags