Gå til sidens hovedinnhold

– Det er så fint å bo her på Mo. Folk er så snille

Artikkelen er over 3 år gammel

Frelsesarmeens julelunsj trakk til seg både gamle og nye landsmenn.

Etter Bakeribyggets julefeiring med rundt 70 personer tilstede, var det mye mat til overs. Da arrangerte Frelsesarmeen med Marie Skuland i spissen en ekstra julelunsj.

– Det er veldig hyggelig å kunne lage lunsj for folk. Vanligvis har vi åpen kafé tre dager i uken for brukere av dagsenteret, og da var det fint å kunne gi de et tilbud også i romjulen, sier Skuland.

I tillegg til tradisjonell norsk julemat og koldtbord ble det også servert arabisk mat av Zarifa Abde, som er i språkpraksis på kjøkkenet. Til vanlig arrangerer Frelsesarmeen også språkkafé en dag i uken, for å hjelpe flyktninger og innvandrere med intergreringsprossessen.

– Det er veldig forskjellige folk tilstede her i dag. Det er både folk fra dagsenteret, pensjonister, og innvandrere, sier Skuland.

En av deltakerne var Mahasin Al Ali. Hun har bodd på Mo siden april, og feiret i år sin første norske jul med familien sin. Med 16 års erfaring som sykepleier fra Syria setter hun stor pris på å få være i språkpraksis på Mjølan sykehjem. Ali skryter også av Frelsesarmeen.

– Det er veldig bra at de er her for oss. Det er så fint å bo her på Mo. Folk er så snille, og vi er så takknemlige for den hjelpen vi får, sier Ali.

Alderspennet denne dagen var ikke liten. Leif Hulbekkmo var den første av Frelsesarmeens soldater som ble innviet på Mo i 1953, og sammen med kona Aud har han stått stødig siden.

– Frelsesarmeen er den fineste organisasjonen i landet. Det er så fint å bli kjent med nye mennesker, både norske og ikke-norske. De er så varme og takknemlige for alt, sier Hulbekkmo. Han har reist mye rundt med organisasjonen både i Norge og Sverige, og synes det er svært givende.

– Men nå som man snart fyller 95 år er det kanskje på tide å roe ned litt, legger han til.

Kommentarer til denne saken