Freyr AS har signert intensjonsavtale med Siemens - blir teknologipartner i prosjektfasen

Torstein Dale Sjøtveit, Freyr AS styreleder

Torstein Dale Sjøtveit, Freyr AS styreleder Foto:

DEL

Det er i en pressemelding fra selskapet det fremgår at Freyr har signert en intensjonsavtale med teknologigiganten Siemens.

Siemens vil være Freyrs teknologipartner innenfor automasjon, elektrifisering og digitalisering i prosjektfasene, fra utvikling av fabrikkdesign til simulering av battericelleproduksjon og tjenester. I tillegg vil Siemens støtte utviklingen av elektrisk infrastruktur fra kraftnettet til fabrikken, og Freyr planlegger å benytte Siemens’ automasjonsportefølje som grunnlag for battericelleproduksjonen, heter det i pressemeldingen.

Siemnes skal blant annet utvikle en digital tvilling av den planlagte batterifabrikken på Mo, noe som vil muligheter for avansert virtuell simulering av eksisterende og fremtidige battericelleløsninger.

- Siemens er den eneste leverandøren med en helhetlig tilnærming til batteri-industrien. Sammen med Freyr skal vi utvikle en digital tvilling som speiler produksjonen, produktet og ytelsen. I kombinasjonen med den fornybare energien som produseres i Norge kan Freyr gjøre Norge til en betydelig leverandør av battericeller til verdensmarkedet, sier Frank Braathen, administrerende direktør for Siemens Digital Industries Norway.

- Freyr bygger nå et økosystem av vitenskapelige, kommersielle og finansielle partnere for å utvikle nye markedsvertikaler for å møte den økende globale etterspørselen etter battericeller produsert i Norge og Norden på en ansvarlig, miljøvennlig og økonomisk optimal måte. Denne avtalen er et nytt viktig steg fremover for oss», sier Torstein Dale Sjøtveit, arbeidende styreleder i Freyr.

Artikkeltags