Gå til sidens hovedinnhold

Fryser investeringer

Artikkelen er over 13 år gammel

Konsernledelsen i Avinor har bestemt at investeringene til sikkerhetsoppgradering av flyplassen på Røssvoll skal fryses.

– Dette er en kjempenyhet, sier Henrik Johansen som er daglig leder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling. Han var ikke kjent med Avinors beslutning før vi fortalte han det. I går tilbrakte han dagen på Nordland fylkesting der han drev lobbyvirksomhet for flyplassprosjektet.

Forlokkende planer

– En slik beslutning er en av de virkelig tunge, positive milepælene. Jeg kan ikke se annet enn at vi har kommet så langt i forhold til Avinor at de ser at det er stor realitet at det kommer et flyplassprosjekt som er i en annen divisjon enn Røssvoll. Det betyr også at Avinor signaliserer at det de har sett så langt virker forlokkende, og at de er villig til å gå en ekstra runde for å bremse Røssvoll og la vår utredning gå sin gang, sier Henrik Johansen.

Minst 60 millioner

Konsesjonen til drift av flyplassen på Røssvoll går ut høsten 2010. Planen var at det innen den tid skulle brukes minst 60 millioner kroner for å bedre sikkerheten ved at det anlegges større sikkerhetssoner. Før helga bestemte konsernledelsen at det ikke skal brukes penger på dette tiltaket før det er politisk avklart om det skal bygges ny flyplass i Rana.

Utsettelsen betyr at Avinor må søke Luftfartstilsynet om å få utsatt utbedringsfristen og at det iverksettes kompenserende tiltak for å fly på Røssvoll.

Ifølge kilder i Avinor er forholdene på Røssvoll allerede så vanskelige at det neppe dreier seg om en dramatiske endring utover dagens kompenserende tiltak.

Les hele saken i tirsdagens Rana Blad!