Skal kåre Nordlands fylkesfugl – og du får bestemme

Tjelden er globalt rødlistet, som nær truet. Nå kan den bli Nordlands fylkesfugl.

Tjelden er globalt rødlistet, som nær truet. Nå kan den bli Nordlands fylkesfugl. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[Fremover] Det er Norsk Ornitologisk Forening sitt fylkeslag og lokallag i Nordland som har plukket sju nominerte fugler, og som sammen med NRK stå bak kåringen av fylkesfuglen i Nordland. Det skriver NRK Nordland på sin nettside.

Kjøttmeis og rype

Både Troms og Finnmark har sine fylkesfugler. Troms har kjøttmeis, mens Finnmark har rypa. Den 31. august skal Nordland også ha sin egen fylkesfugl.

I perioden 13. august til 22. august vil det bli offentliggjort syv kandidater. Og fristen for å stemme går ut den 29. august. Vinneren vil bli kåret 31. august.

Spørsmålet er: – Hvilken fugl representerer Nordland best?

Syv fugler er plukket ut

Magnhild Johansen i Norsk Ornitologisk Forening i Nordland, skal gjennom disse ukene, presentere de syv fuglene som er nominert til tittelen, Nordlands fylkesfugl.

– Jeg tenker det er mange fugler som representerer det beste med Nordland. Det er en sjanse for nordlendingene å si hvilken fugl de har kjærest, og hvilken fugl de synes presenterer Nordland best, sier hun til NRK Nordland.

Tre er allerede klare

Hun forteller videre at fuglene som er valgt ut i konkurransen er nøye gjennomgått, og alle representerer fylket på sin måte.

– Kystfugler og fjellfugler er jo det som dominerer fuglebildet i Nordland, og jeg håper så mange som mulig blir med og stemmer, sier Johansen entusiastisk.

Storspove er første kandidat i konkurransen.

Storskarven er kandidat nummer to, og tjelden er den tredje kandidaten. De neste fire kandidatene blir offentliggjort fram til 22. august.

Hvilken fugl som kåres til Nordlands fylkesfulg, blir til syvende og sist opp til deg – dersom du vil stemme.

Artikkeltags