Full enighet om Hauan

OPPTUR: Johan Erik Wulfsberg og  Henrik Johansener er svært fornøyde med komiteens merknader til NTP. Johansen sier det viser tverrpolitisk vilje til å få framdrift i prosjektet og at det er meget sterke signaler for realiseringen av en ny flyplass på Hauan i Rana. Foto: Øyvind Bratt

OPPTUR: Johan Erik Wulfsberg og Henrik Johansener er svært fornøyde med komiteens merknader til NTP. Johansen sier det viser tverrpolitisk vilje til å få framdrift i prosjektet og at det er meget sterke signaler for realiseringen av en ny flyplass på Hauan i Rana. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partiene i regjering og som vil i regjering er enige: Det må bygges flyplass for Helgeland på Hauan, Mo i Rana.

DEL

Kommende tirsdag skal både Nasjonal transportplan 2014-2023 og Verksemda til Avinor – også kalt eierskapsmeldinga – behandles i Stortinget. I går la Stortingets transport -og kommunikasjonskomité fram sine innstillinger til NTP og eierskapsmeldinga. Basert på disse innstillingene ligger det an til at Stortinget kommende tirsdag kommer til å gi et meget tydelig signal om at storflyplassen skal realiseres. Det er nemlig tverrpolitisk enighet om at det må anlegges en ny flyplass på Helgeland, og at denne skal lokaliseres til Hauan rett utenfor Mo i Rana.

Komiteen avgav innstillingene torsdag ettermiddag og i begge fremheves Polarsirkelen Lufthavn som ett av de viktigste satsningsområdene.

Sterke signaler

Henrik Johansen sier at prosjektet nå snart er i mål.

– Grunnlaget er lagt. Stortinget er tydelige på at man forventer en god framdrift for prosjektet og dette tar nok departementet med seg videre.

Vi forstår at den endelige beslutningen skal klubbes tirsdag og at det må fremmes en egen proposisjon for prosjektet før vi er endelig i havn, men dette er meget sterke signaler. At et samlet storting mener at dette er det beste for regionen er det sterkeste signalet man kan få.

Det viser politisk vilje til å føre prosjektet videre og det betyr at Polarsirkelen lufthavnutvikling er nesten i mål med vårt hovedmål, sier Henrik Johansen.

Rask realisering

I innspillet til NTP skriver regjeringspartiene at det må legges midler på bordet og at realiseringen av flyplassen skjer raskest mulig. I deres innspill til eierskapsmeldingen henviser de til merknadene til NTP.

– Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ser positivt på at Avinor planlegger videre med sikte på en investering i ny lufthavn på Helgeland i Mo i Rana og ny lufthavn i Hammerfest, og at det blir arbeidet videre med utredninger av spørsmålet om ny løsning for lufthavn i Lofoten.

Mer om denne saken kan du lese i Rana Blads papirutgave og i

e-avisa fredag.

Artikkeltags