Gå til sidens hovedinnhold

Fullt hele sommeren

Artikkelen er over 16 år gammel

RØDØY: Klokkergården på Rødøy har fulle hus i hele sommer. Gjestehavna er også stapp full. Nå skal eier Malin Arntsen utvide.

Hittil i sommer har alle rommene og gjestehavna til Klokkergården vært fulle. Klokkergården opplever økt interesse blant Nordlendingene.

For det meste er det folk i fra Nordland og Nord-Norge for øvrig som legger deler av ferien til Rødøy og Klokkergården.

- Vi har fult trykk i hele sommer. Alle rommene er utleid til langt ut i august. I tillegg opplever vi enorm økning i antall ferierende med båt som ønsker å stoppe her. Dette hadde vi overhode ikke forventet, sier eier og driver av Klokkergården, Malin Arntsen.

Gjestehavna til gården har en kapasitet på 30 båter, og den er smekk full i hele sommer.

- Mange som kommer må snu fordi det ikke er plass å legge til og det er beklagelig, sier Arntsen.

Nå skal hun utvide med en til gjestebrygge, og det gjør at kapasiteten for antall båtplasser fordobles.

- Dette må vi gjøre fordi det går ikke ant å ha et titalls båter som må snu fordi det ikke er plass her, understreker Arntsen.

Om den nye kai står ferdig før sommeren er over er usikkert.

- Den vil i alle fall stå ferdig til neste sommer, forsikrer Arntsen.

Bygger ut

Arntsen skal også bygge et nytt felleshus. Det er ment for båtfolket. Her skal det lages dusjanlegg og vaskeanlegg slik at båtfolket skal kunne benytte seg av det.

- I dag har vi ikke noe slik som båtfolket kan benytte seg av. Vi har seks rom på selve gården der to rom har egne bad, mens de andre har fellesbad. Når det er fult her i hele sommer da blir det mye folk her, forteller Arntsen.

- Det er først i år at båtfolket har begynt å benytte seg av dette. Før har de fleste kjørt forbi, men det har noe med at det ikke har vært noen plass å legge til. I år har det eksplodert fullstendig. Dette hadde vi overhode ikke forventet. Vi hadde forventet litt, men ikke at mange må snu fordi vi ikke har plass til dem, sier Arntsen.

I tillegg til gjestehavna har gården to store fastfortøyninger som er beregnet til litt større båter.

Fjell og fiske

Klokkergården har en rekke tilbud som gjestene deres får tilbud om enten de overnatter eller om de bare er der på dagstur. For de som er glade i å fiske, har de muligheten til å leie seg båt og utstyr. Det arrangeres en rekke guidede turer opp på Rødøyløva (øyas høgeste fjell) og til museet. Noen minutters gange fra Klokkergården ligger det noe lange fine sandstrender. Her er det satt opp volleyballnett slik at man kan dra dit å spille. Klokkergården har også egen lekeplass for barna.

- Å ha mange og gode tilbud til gjestene gjør at mange velger å ta turen hit. Folk liker å bli aktivisert og det blir de her, forteller Arntsen.

Da Rana Blad besøkte Klokkergården hadde de besøk av Brønnøysund pensjonistskole.

- De var her på dagstur. På forhånd hadde de bestilt et opplegg gjennom oss der vi tok de med på guidet tur på øya, de spiser lunch og får omvisning på gården, sier gårdeieren.

Flott gård

Klokkergården er en gård som har beholdt den gamle stilen. Malin Arntsen Kjøpte den i 1996 og begynte da å restaurere den. I årene før hadde den blitt brukt som sauefjøs og den sto i forfall.

- Det var mye som måtte gjøres. Gården ble totalrestaurert, sier Arntsen.

Sommeren 1997 var gården ferdig og driften startet for fult. Nå opplever gården stadig større trykk både i form av ferierende folk og bedrifter som holder konferanser der.

- Vi holder åpent hele året bortsett fra januar måned. Da bruker været å være så dårlig her ute at vi holder stengt. Dette året har vært fantastisk bra, og ikke minst sommeren. Det kommer stadig mer folk og det er kjempebra. Nå håper vi bare på litt bedre vær, avslutter Malin Arntsen.