Fullverdig medlem i nytt regionråd

Artikkelen er over 9 år gammel

Lurøy kommune er nå tatt opp som en fullverdig medlem i Indre-Helgeland regionråd.

DEL

Ordfører Carl Einar Iscahsen jr. forteller at han og opposisjonsleder Bjørnar Skjæran ble tatt i mot med åpne armer av representantene fra kommunene Rana, Hemnes, Nesna, Hattfjelldal og Grane under møtet i Indre-Helgeland regionråd. Der ble de tatt opp som fullverdige medlemmer.

– Det føles godt å komme i gang som medlem i det rådet vi har bestemt oss for å være medlem i. Vi skal gjøre vårt for å utvikle rådet til det beste for Lurøy kommune og regionen forøvrig, sier Isachsen jr.

Grunnen til at Lurøy ønsket en rask avklaring rundt medlemsskapet er at man så det som litt rotete å være medlemmer to plasser. Rent formeldt er også Lurøy medlem i Helgeland regionråd ut 2009 og de betaler for sitt medlemsskapet der. De resterende medlemme av Indre-Helgeland regionråd aksepterer at Lurøy får være med hos dem som gratispassasjerer inntil de er ferdige med sine økonomiske forpliktelser til det andre regionrådet.

– Hvordan vil dere nå forholde dere til Helgeland regionråd?

– Vi vil betale ut oppsigelsestiden, men vi vil ikke delta i møter der. Det blir feil. Nå har vi skiftet, sier Lurøy-ordføreren

Leder Ronny Sommerro i Indre-Helgeland regionråd er svært glad for at Lurøy så tidlig i 2009 signalisterte at de ønsket å bli fullverdige medlemmer.

– Vi brukte ikke lang betenkningstid på å si ja til dem. Nå er de en del av oss, sier Sommerro.

Han mener Lurøy innmelding i regionrådet gjør dem enda mer komplett, siden de har fullverdige medlemskommuner fra kyst til fjell.

– Med Lurøy får man inn kompetanse om kystreaterte næringer inn i regionrådet. En tenker da spesielt på oppdrett, fortsetter han.

Artikkeltags