Fylkesrådet vil erstatte Røssvoll med storflyplass

Svar:  Fylkesrådsleder Odd Eriksen sier fylkesrådet forventer et positivt svar på deres sak angående storflyplass i Rana. Saken behandles 13.-14. april under fylkestinget  på Fauske. Foto: Rune Grønlie

Svar: Fylkesrådsleder Odd Eriksen sier fylkesrådet forventer et positivt svar på deres sak angående storflyplass i Rana. Saken behandles 13.-14. april under fylkestinget på Fauske. Foto: Rune Grønlie Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Fylkesrådet ber fylkestinget avgjøre saken om flyplass i april.

DEL

Fylkesrådet møttes tirsdag ettermiddag for å forberede saker som skal opp i fylkestinget 12. april.

En av disse sakene som de ber tinget ta stilling til er ny flyplass i Rana. Fylkesrådsleder Odd Eriksen sier saken, som går under navnet «Ny flyplass i Mo i Rana (Hauan)», er delt opp i to spørsmål.

- Vi ber fylkestinget ta stilling til saken delt opp i to punkt. Vi råder fylkestinget til at Røssvoll legges ned til fordel for en storflyplass på Hauan. Vi ber også tinget be departementet gjenoppta konsesjonssøknaden til Polarsirkelen lufthavn så snart som mulig, sier Eriksen.

Ordinær sak

Han sier at saken ble behandlet på ordinær måte i fylkesrådet.

- På mange måter har dette vært en ordinær sak for oss i fylkesrådet.

- Det som har vært litt spesielt er at denne saken har skapt enorm debatt i lokalsamfunnet, men nå som vi har sendt over saken til behandling, forventer vi at fylkestinget tar opp saken på en reel måte. Så får vi se hva som skjer når det er gjort, sier han.

Forventer ja

Odd Eriksen mener fylkesrådet har nok grunnlag for å be om at saken behandles og han forventer at svaret fra tinget blir i favør av en ny lufthavn på Hauan.

- Når vi sender over en sak som dette så gjør vi det grunnet vår overbevisning om at vi får medhold og at det derfor kan jobbes videre med en realisering av en flyplass på Hauan i Rana. Vi har hele tiden vært klar på at det er behov for en storflyplass i distriktet og alle forutsetninger er til stede for at dette lar seg gjøre på Hauan. Nå har vi sendt saken og så vil det bli en avstemming over dette på tinget i april, sier Odd Eriksen.

Framtid og utvikling

Også fylkesråd for samferdsel, May Valle, mener det er på tide at saken tas videre.

- Vi må tenke ut fra en framtid der man tror på utvikling. Derfor mener vi det er på tide at flyplassaken tas videre. Nå har vi gitt tinget beskjed om at vi ønsker en storflyplass og at Røssvoll legges ned. Vi vil også at konsesjonsbehandlingen gjenopptas for Polarsirkelen lufthavn. Klarere kan man vel ikke bli, sier hun.

Valle tror ikke saken vil skape stor debatt under fylkestinget i april. Hun tror det hele vil gå greit.

- Hvis vi ikke hadde bedt tinget avgjøre denne saken så hadde vi vært en bremsekloss for utviklingen i regionen, og det ønsker vi ikke. Fylkesrådet har vurdert saken og sendt den videre. Nå er det opp til fylkestingets representanter å avgjøre hva som skal skje. Jeg tror dette går greit uten de store debattene, sier fylkesråd for samferdsel, May Valle.

Artikkeltags