Går for ny u-skole

Rødts Atle Hiller (t.h.) ville i likhet med posisjonen ha ei avklaring på ny ungdomsskole på Ytteren allerede nå.  Det ville ikke SVs Inge Myrvoll som mente det ville være mer fornuftig å  legge hele ungdomsskolepuslespillet først. Foto: Øyvind Bratt

Rødts Atle Hiller (t.h.) ville i likhet med posisjonen ha ei avklaring på ny ungdomsskole på Ytteren allerede nå. Det ville ikke SVs Inge Myrvoll som mente det ville være mer fornuftig å legge hele ungdomsskolepuslespillet først. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ungdomsskolene på Selfors og Båsmo legges ned og det skal bygges en ny felles ungdomsskole på Ytteren.

DEL

Det er klart etter at kommunestyret i dag behandlet saken. Da saken ble behandlet i formannskapet i forrige uke ble imidlertid foten satt foreløpig ned for denne løsninga av flertallet der (Ap/SV/Miljøliste Rana), men i kommunestyret kom Rødt posisjonen til unnsetning. I formannskapet ville nemlig Arbeiderpartiet, SV og Miljøliste Rana, for å sikre en helhetlig vurdering av ungdomsskolestrukturen utsette saken og behandle den i tilknytning til årsbudsjettet og økonomiplanen i desember. Å utsette saken ville ikke Rødts Atle Hiller være med på i kommunestyret og dermed sikret posisjonen seg flertall for å realitetsbehandle saken. Det resulterte i at to ungdomsskoler legges ned og en ny ser dagens lys. Den skal bygges på Ytteren i tilknytning til idrettsplassen.

Les mer om skoledebatten i morgendagens Rana Blad.

Artikkeltags