Går for samlokalisering på Mjølan

ETT ÅR: [?] Vi var inne på tidsperspektiv og det ble antydet at prosessen skal være ferdigregulert innen ett år, sier ordfører Kai Henriksen. Foto: Øyvind Bratt

ETT ÅR: [?] Vi var inne på tidsperspektiv og det ble antydet at prosessen skal være ferdigregulert innen ett år, sier ordfører Kai Henriksen. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mjølan er det eneste alternativet, slår ordfører Kai Henriksen fast etter det han beskriver som et oppklarende møte med fylket.

DEL

I et møte mellom Rana kommune og Nordland fylkeskommune ble det klart at Mjølan er det eneste alternativet for samlokalisering av Polarsirkelen videregående skole.

– Rana kommune og Nordland fylkeskommune hatt ei tilnærming i samlokaliseringssaken og har hatt et meget oppklarende og positivt møte, sier ordfører Kai Henriksen.

– Ting ble belyst i forhold til plan- og bygningsloven og reguleringsmessige forhold. Fylkeskommunens ambisjoner er å smelte fase en og to sammen for å komme raskest mulig i gang og det er ikke et alternativ å bygge ut Kongsvegen. Vi var inne på tidsperspektiv og det ble antydet at prosessen skal være ferdigregulert innen ett år.

Fase én består av bygging av TIP-hallen. Fase to går på selve samlokaliseringen.

– Møtet med Nordland fylkeskommune var svært oppklarende, oppsummerer rådmann Svenn Harald Johannessen.

Rana kommunes representanter under møtet var Kai Henriksen, Svenn Harald Johannessen og teknisk sjef Sverre Selfors. Fra fylket stilte fylkesrådsleder Odd Eriksen, leder i plan og miljøavdelingen Dag Bastholm, fylkesutdanningssjef Tone Vangen og fylkesøkonomisjef Heidi Theodorsen.

Artikkeltags