Gå til sidens hovedinnhold

Waage ber HAF se etter andre tomter for gjenbruksstasjon - og oppfordrer til samarbeid for å løse problemene

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Geir Waage (Ap) har torsdag sendt et brev til styre- og daglig leder i HAF med en oppfordring om å se etter andre tomter for en sentrumsnær gjenbruksstasjon.

I ei pressemelding skriver Waage at Rana kommune står ved at de ønsker en sentrumsnær løsning, men at HAF ser om «det finnes andre tomter i området som kan benyttes for formålet.». I samme vending oppfordrer han til å se etter mulige samarbeid med andre selskap for å løse floken som har oppstått.

– Jeg er klar over at ovenstående punkter ikke er behandlet i representantskapet. På den bakgrunnen ber jeg om at representantskapet kalles inn til ekstra møte, dersom styret i HAF finner det nødvendig for å behandle saken, skriver Waage i pressemeldinga.

Østbø AS avdeling Helgeland har tidligere, slik Rana Blad har skrevet om, invitert HAF til et samarbeid for å lage et mottak nært byen. Det avviste HAF kontant, blant annet fordi Østbøs anlegg ikke tilfredsstiller kravene til en moderne gjenbruksstasjon.

Rana-ordføreren uttaler seg på vegne av kommunen som eier 48 prosent av HAF. Han understreker at det er uaktuelt å heve renovasjonsgebyret for brukerne og at en økning av HAFs låneramme ikke er en løsning slik kommunen ser det.

Les også

Godt fornøyd med dispensasjon for gjenbruksstasjon

Les også

Naboene nekter å gi opp kampen mot HAFs gjenbruksstasjon: – Kommunen gambler med 200 arbeidsplasser og investeringer for 250 millioner

Les også

Kommunen gir dispensasjon for gjenbruksstasjon på Vikaleira

 

Kommentarer til denne saken