Hektisk renovering ga rask driftsstart

oppstart: Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka er fornøyd at de maktet å starte opp driften igjen ei uke etter driften. Han roser innsatsen til dem har stått på for å renovere bedriften etter brannen i et teknisk rom. Foto: Arne Forbord

oppstart: Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka er fornøyd at de maktet å starte opp driften igjen ei uke etter driften. Han roser innsatsen til dem har stått på for å renovere bedriften etter brannen i et teknisk rom. Foto: Arne Forbord Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Døgnkontinuerlig renoveringsjobb ga raskere driftsstart enn Nortura Bjerka hadde trodd etter slakteribrannen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka er evig takknemlig for innsatsen fra Haaland AS og Kvikk AS har gjort for å klargjøre slakteriet etter brannen, som oppsto seint på kvelden torsdag 30. januar.

– Vi kom i gang en dag tidligere enn vi hadde regnet med, sier han.

Fredag ble anlegget kjørt i gang med slakting av både storfe og gris. Albertsen forteller at man valgte en rolig start.

Brannen startet i et rom som Albertsen beskriver som hjertet i fabrikken. Fra dette rommet går det strøm ut til det meste av det elektriske anlegget ved bedriften.

– Ødeleggelsen var store. Det var først seint på kvelden forrige fredag, etter at politiet og eltilsynet hadde gjort ferdig sine undersøkelser, at jobben med å rive det ødelagte utstyret kunne starte.

– Vi har en serviceavtale med Haaland AS og de hadde kapasitet til å kunne sette inn store ressurser for å hjelpe oss, når først uhellet var ute, sier han.

Albertsen forteller at det har vært elektromontører i sving fra tidlig om morgenen til nærmere midnatt.

En annen viktig jobb etter brannen var å vaske ned lokalene for sot og røyk. Her kom folkene fra Kvikk AS Nortura til unnsetning.

Ennå har ikke Nortura noen oversikt over hvor store verdier som ble ødelagt i brannen.

– Vi snakker om flere millioner kroner. Hoveddelen av dette kom fra skadene i det tekniske rommet, sier fabrikksjef Albertsen.

Les mer i papiravisen eller e-avisen lørdag!

Artikkeltags