Hektisk renovering ga rask driftsstart

oppstart: Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka er fornøyd at de maktet å starte opp driften igjen ei uke etter driften. Han roser innsatsen til dem har stått på for å renovere bedriften etter brannen i et teknisk rom. Foto: Arne Forbord

oppstart: Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka er fornøyd at de maktet å starte opp driften igjen ei uke etter driften. Han roser innsatsen til dem har stått på for å renovere bedriften etter brannen i et teknisk rom. Foto: Arne Forbord Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Døgnkontinuerlig renoveringsjobb ga raskere driftsstart enn Nortura Bjerka hadde trodd etter slakteribrannen.

DEL

Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka er evig takknemlig for innsatsen fra Haaland AS og Kvikk AS har gjort for å klargjøre slakteriet etter brannen, som oppsto seint på kvelden torsdag 30. januar.

– Vi kom i gang en dag tidligere enn vi hadde regnet med, sier han.

Fredag ble anlegget kjørt i gang med slakting av både storfe og gris. Albertsen forteller at man valgte en rolig start.

Brannen startet i et rom som Albertsen beskriver som hjertet i fabrikken. Fra dette rommet går det strøm ut til det meste av det elektriske anlegget ved bedriften.

– Ødeleggelsen var store. Det var først seint på kvelden forrige fredag, etter at politiet og eltilsynet hadde gjort ferdig sine undersøkelser, at jobben med å rive det ødelagte utstyret kunne starte.

– Vi har en serviceavtale med Haaland AS og de hadde kapasitet til å kunne sette inn store ressurser for å hjelpe oss, når først uhellet var ute, sier han.

Albertsen forteller at det har vært elektromontører i sving fra tidlig om morgenen til nærmere midnatt.

En annen viktig jobb etter brannen var å vaske ned lokalene for sot og røyk. Her kom folkene fra Kvikk AS Nortura til unnsetning.

Ennå har ikke Nortura noen oversikt over hvor store verdier som ble ødelagt i brannen.

– Vi snakker om flere millioner kroner. Hoveddelen av dette kom fra skadene i det tekniske rommet, sier fabrikksjef Albertsen.

Les mer i papiravisen eller e-avisen lørdag!

Artikkeltags