Helgeland Kraft sendte torsdag formiddag ut en melding til en stor del av sine abonnenter i Vefsn kommune. Her ber de kundene om å redusere strømforbruket til et minimum, da strømnettet er hardt belastet for tiden.

– Bakgrunnen for meldingen er at linjenettet fra Marka og ned til Mosjøen sentrum er anstrengt. Dette har bakgrunn i brannen i Mosjøen Trafo tidligere i år, der arbeidet med å få full drift igjen ikke blir ferdig før på nyåret, sier kundeansvarlig nettmarked Frode Dorp, til Helgelendingen, og fortsetter.

– I forbindelse med det kalde været vi har nå og økt strømforbruk, er linjenettet helt på grensen av hva som er forsvarlig å ta ut.

Til Rana Blad uttaler Dorp at de har vurdert å sende ut melding til enkelte områder i Rana også, men foreløpig ser det ut til at nettet holder stand her.

- Vi hadde noen bekymringer til en lokasjon i Rana også, men vi har gjennomført en ny øvelse i formiddag, og det ser foreløpig ut til at det går bra.

Dorp forklarer at bakgrunnen for utfordringene skyldes det kalde været.

- Det ble mye kaldere enn det var ventet, så det skaper utfordringer.

Foreløpig avventer Helgeland Kraft altså situasjonen alle andre steder enn i Vefsn. Men her kan det i verste fall bli snakk om sonevis utkobling av strømmen hvis vefsningene ikke reduserer strømbruken.