HSB legger ned på Nesna, Onøy og fire steder til

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Styret i Helgeland Sparebank har vedtatt endringer i bankens framtidige distribusjonsnett.

DEL

Dette innebærer at bankens kontor i Hattfjelldal, på Trofors, Herøy, Nesna, Onøy og Vega avvikles med virkning fra 1. juli 2017.

Avviklingen av kontorene medfører ingen reduksjon i antall ansatte og kundene vil fortsatt kunne møte sin personlige rådgiver som kjenner kundeforholdet og lokalsamfunnet, skriver banken i en pressemelding.

Beholder automaten

Bankens nåværende automattilbud i Hattfjelldal, på Herøy, Vega og Nesna opprettholdes og på disse stedene vil våre kunder ha tilgang til uttak og innskudd av kontanter som før.

Administrerende direktør Lisbeth Flågeng understreker at kunder som ønsker å møte sin rådgiver, kan som nå, avtale tid og sted for møter.

– Vi vil legge stor vekt på fleksibilitet ved ønske fra kundene om å avholde møter lokalt. Når vi nå gjør slike tilpasninger, er det for å opprettholde vår oppgave som lokalbanken på Helgeland også i årene som kommer, sier Flågeng som bekrefter at endret kundeadferd over tid har gjort at etterspørselen etter den fysiske tilstedeværelsen er blitt mindre.

– Konkurransesituasjonen er sterk og bankens kostnadsnivå utfordres på alle områder, sier Flågeng og fortsetter:

– Helgeland Sparebanks identitet og særegenhet skal opprettholdes gjennom den lokalkunnskapen vi har gjennom vårt kompetente og engasjerte rådgiverkorps i de seks lokalbankene i Sømna, Brønnøysund, Korgen, Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen.

I pressemeldingen står det at ved å gjøre disse tilpasningene i distribusjonsnettet er banken klar til å møte framtida, slik at den fortsatt kan fremstå som en selvstendig, solid og sterk lokalbank for alle som har sin virksomhet og lever sine liv på Helgeland.

Utfordrende

Lisbeth Flågeng erkjenner likevel at endringer kan være utfordrende for de som blir direkte berørt.

– De siste 10 årene har banken gitt tilbake 150 millioner kroner fra bankens gavefond og stiftelse og en stor del av dette til tiltak for å styrke oppvekstvilkårene for barn og unge på Helgeland. Det brede engasjementet banken har for alle lokale lag og foreningers arbeid med idrett og kultur og tiltak for næringsutvikling og bedre kunnskap opprettholdes selvsagt også i fremtiden. Dette innebærer at deler av vårt overskudd fortsatt skal tilbakeføres til våre kunder i form av «utbytte» som gaver til allmennyttige formål, sier Flågeng.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken