De har spilt sine kort riktig, og får 200.000 kroner for å fortsette ungdomssatsinga på Helgeland. Det gleder også 7 år gamle Markus som omtales som bridgens svar på Magnus Carlsen

Når du spiller dine kort riktig kan det vanke et ess i ermet i form av 200.000 kroner. I allefall skjedde det NBF Helgeland, som dermed kan fortsette å rekruttere unge bridgespillere i 2019, takket være Sparebank1 Nord-Norge. Foto: Privat

Når du spiller dine kort riktig kan det vanke et ess i ermet i form av 200.000 kroner. I allefall skjedde det NBF Helgeland, som dermed kan fortsette å rekruttere unge bridgespillere i 2019, takket være Sparebank1 Nord-Norge. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

De har spilt sine kort riktig, for nå er det klart at prosjektet med å rekruttere unge bridgespillere på Helgeland, er sikret også i år. Sparebank1 Nord-Norge ankom nemlig bridgeturneringa på Nesna med et ess verdt 200.000 kroner, i ermet.

– Arbeidet Norsk Bridgeforbund (NBF) Helgeland gjør er svært bra. Et bredt idretts- og kulturtilbud er viktig for å opprettholde bolysten i regionen vår. Det at prosjektet favner over et stort område og gir et fritidstilbud til et stort antall barn, gjør at det faller godt innenfor målsettingene til ungdomsløftet, sier Tor Magne Ånonli fra Sparebank1 Nord-Norge og fortsetter:

Det er også bra at denne typen prosjekt kan adopteres og gjenbrukes av andre regioner, og dermed være med på å skapte vekst i hele landsdelen.

(Saken fortsetter under bildet)

Her spiller Markus og Joakim på lag mot Hågen Andre og Håvard. Foto: privat

Her spiller Markus og Joakim på lag mot Hågen Andre og Håvard. Foto: privat

Nye spiller på hele Helgeland

Sjekken med den nette sum av 200.000 kroner ble overrakt på NBF Helgelands barne- og ungdomssamling på Nesna sist helg. Det gjenstår litt før prosjektet er fullfinansiert, men summen via ungdomsløftet, er nok til å sikre rekrutteringsprosjektet for 2019.

– I fjor fikk vi statsstøtte til vårt arbeid, og nå får vi denne hjelpen fra Sparebank1 Nord-Norge. Det er deilig å se at vi får skikkelig anerkjennelse for vår idrett, og at vi kan gjennomføre planlagte aktiviteter i året som kommer, sier prosjektleder Kurt Ove Thomassen.

Han og leder for NBF Helgeland, Håvard Moe, tok imot gaven tydelig på at de er klare til å fortsette rekrutteringsjobben i 2019. Målet er at 3.000 barn i alle Helgelandskommunene skal ha fått bridgeundervisning i skolen innen årets utgang, og det skal i tillegg gis et kveldstilbud til de unge i etterkant.

Det synlige resultatet av prosjektet så langt er at antall juniormedlemmer i NBF Helgeland har økt fra 2 til 69.

Fra å være en ubetydelig region i juniorsammenheng er NBF Helgeland nå Norges klart største juniorkrets

urt Ove Thomassen, prosjektleder NBF Helgeland

– Fra å være en ubetydelig region i juniorsammenheng er NBF Helgeland nå Norges klart største juniorkrets, og en tredel av landet juniorer hører faktisk hjemme nettopp på Helgeland, sier prosjektleder Kurt Ove Thomassen.

På Nesna denne helga var 32 av Helgelands bridgejuniorer samlet, fra Sømna, Leirfjord, Sandnessjøen, Mosjøen, Mo i Rana, Lovund og Nesna. De fikk påfyll av teori, men de fikk også spille mye bridge. På plass var også to spillere fra Norges juniorlandslag, som foredragsholdere og får å trene med samlingas elitegruppe.

– Møteplasser som dette er viktige. Vi ønsker jo at Helgeland skal framstå som en helhetlig krets, og da må det knyttes bånd mellom stedene på Helgeland, sier Kurt Ove Thomassen.

Den som til slutt vant helgas turnering, var Nesnajentene Zofia Etmanska og Aurora Rølvåg.

(Saken fortsetter under bildet)

De som til slutt vant helgas turnering, var Zofia Etmanska og Aurora Rølvåg fra Nesna.

De som til slutt vant helgas turnering, var Zofia Etmanska og Aurora Rølvåg fra Nesna.

Tidenes yngste Kløvermester

En annen ung kortspiller har utmerket seg over tid, og i helga fikk han en utmerkelse for nettopp det. Markus Hansen Moe (7) fra Sandnessjøen er det yngste spilleren i hele Norge, som har oppnådd graderingstittelen «Kløvermester».

(Saken fortsetter under bildet)

Markus Hansen Moe (7) er tidenes yngste til å motta utmerkelsen Kløvermester. Her sammen med rekrutteringsansvarlig i NBF Helgeland, Kurt Ove Thomassen.

Markus Hansen Moe (7) er tidenes yngste til å motta utmerkelsen Kløvermester. Her sammen med rekrutteringsansvarlig i NBF Helgeland, Kurt Ove Thomassen.

– Det er i seg selv oppsiktsvekkende at en sjuåring spiller konkurransebridge, men det er desto mer oppsiktsvekkende at han hevder seg i konkurransen med voksne spiller sier rekrutteringsansvarlig i NBF Helgeland, Kurt Ove Thomassen.

Han mener unge Hansen Moe er et helt spesielt talent, og flere mener han kan være bridgens svar på Magnus Carlsen.

– Jeg begynte å spille for litt over et år siden, og synes det er kjempeartig, sier Markus Hansen Moe.

Han har allerede rukket å spille både NM for juniorer og deltatt i NM for skolelag, med 4. plass i skolemesterskapet som beste resultat.

Om noen år regner han med å være familiens beste bridgespiller, selv om både mora Reidun Hansen og faren Håvard Moe holder et høyt nasjonalt nivå i Bridge.

Den viktigste motivasjonen er trivsel.

– Ingenting er artigere enn å spille bridge, er klar melding fra Markus Hansen Moe.

Artikkeltags