Torsdag våknet man opp til de hittil kaldeste temperaturene i år. Flere steder på Helgeland var det temperaturer fra - 20 grader og nedover. Andre steder i landet kunne man rapportere om enda kaldere forhold. I Finnmark ble det for eksempel målt - 40 grader i Karasjok og hele - 42 grader i Cuovddatmohkki.

Ifølge Yr.no ligger det an til at temperaturene på Helgeland ser ut til å synke ytterligere noen grader fredag, men ser man til vårt nærmeste naboland, Sverige, så ser det ut til at det det vil bli hakket kaldere.

I Hemavan vil temperaturene fredag bikke under - 30 grader. Lørdag meldes det at det vil bli litt varmere, med temperaturer på "bare" - 26 grader. Ser vi til Lycksele vil temperaturene ligge mellom - 32 til - 34 grader, mens det på Storuman meldes om temperaturer rundt det samme.

 

Enkelte steder kan det imdlertid bli enda kaldere. Västerbottens-Kuriren skriver at det natt til torsdag ble meldt om - 38 grader i Hedlunda i Lycksele, og siden det også i Sverige meldes at det skal bli litt kaldere de neste dagene, så kan det vel ligge an til at det også her settes nye kulderekorder i dagene som kommer.

 

Er det veldig kaldt der du er? Legg gjerne inn et bilde og en kommentar i kommentarfeltet under :)