Gå til sidens hovedinnhold

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står hele landets framtid på spill. Det kan du og jeg gjøre noe med

Artikkelen er over 3 år gammel

Snart går startskuddet for årets TV-aksjon .

Lokal aksjonsleder i Rana, Stein E. Hovind har pakket bøssene og merket hvor de skal avleveres for så å deles ut til bøssebærerne søndag. Det hersker tilsynelatende kaos på kontoret som for anledningen også fungerer delvis som lager, men Stein E. Hovind har kontroll.

– Jeg har ledet tv-aksjonen lokalt i flere år nå, så jeg vet vi kommer i mål i tide, sier Stein E. Hovind, som er daglig leder i Rana Frivilligsentral.

Hvis noen vil melde seg som bøssebærer så er det mulig å gjøre det helt fram til helga, på nettsida blimed.no, og så registrere seg i bøssebærerbasen.

– Vi har fått et godt system, med mange som har vært med før. De blir spurt på sms og/eller e-post om de stiller også i år, og på den måten har vi en god grunnstamme, sier Hovind.

Næringslivsstafett

Utfordringa i år har vært å få arrangert næringslivsstafetten. Den hang i en tynn tråd, men det var før Anita Sollie, konstituert administrerende direktør i Rana Utviklingsselskap, koblet seg på og andre til.

– Fredag mellom klokka 11 og 12 på Campus Helgeland, vil næringslivsledere ringe rundt til sine nettverk for å utfordre dem til å gi til TV-aksjonen. Tradisjonelt får vi inn mellom 200.000 og 250.000 kroner til aksjonen på denne ringerunden. Den er et viktig bidrag, sier Hovind tydelig imponert over Sollies innsats for å få på plass stafetten også i år.

Ta vel imot bøssebærerne når de banker på døra di

Stein E. Hovind, tv-aksjonsleder i Rana

 

Næringslivsstafetten skjer i samarbeid mellom Rana Utviklingsselskap, Ranaregionens Næringsforening og den lokale TV-aksjonskomiteen.

– Næringslivsledere og bedrifter som ikke får en telefon fredag, vil jeg oppfordre til selv å gå inn på giverstafetten og gi et bidrag, sier Stein E. Hovind.

NRKs TV-aksjon går i år til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt. Søndag 22. oktober er det lurt å ha kontanter hjemme for å gi når de frivillige bøssebærerne banker på døra.

Skal gi barn håp

– Pengene skal brukes til å gi barn i Syria, Sør Sudan, Pakistan, Mali og Colombia utdanning. Skoler skal bygges, skolemateriell kjøpes og lærere skaffes, sier Stein E. Hovind.

– Nå har vi sjansen til å gi en håndsrekning som virkelig nytter og som er framtidsretta.

Det er nemlig slik at et helt lands framtid står på spill, hvis ikke den oppvoksende generasjon ikke får utdanning.

– Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser, sier Hovind.

Han mener det er en stolt tradisjon som holdes i hevd. Årets viktigste søndagstur er innsamlingsaksjonen kjent som, i år er intet unntak.

– Ta vel imot bøssebærerne når de banker på døra di. Ethvert bidrag monner. Tusen takk til alle som bryr seg, sier lokal aksjonsleder Stein E. Hovind.

Fakta 

Kommentarer til denne saken