Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står hele landets framtid på spill. Det kan du og jeg gjøre noe med

Pakket og snart klar: Lokal tv-aksjonsleder Stein E. Hovind er snart pakketog klar til årets viktigste spasertur søndag, men ennå er det litt som gjenstår. Han minner folk om å sørge for å ha kontanter hjemme denne dagen. Foto: Toril S. Alfsvåg

Pakket og snart klar: Lokal tv-aksjonsleder Stein E. Hovind er snart pakketog klar til årets viktigste spasertur søndag, men ennå er det litt som gjenstår. Han minner folk om å sørge for å ha kontanter hjemme denne dagen. Foto: Toril S. Alfsvåg

Artikkelen er over 3 år gammel

Snart går startskuddet for årets TV-aksjon .

DEL

Lokal aksjonsleder i Rana, Stein E. Hovind har pakket bøssene og merket hvor de skal avleveres for så å deles ut til bøssebærerne søndag. Det hersker tilsynelatende kaos på kontoret som for anledningen også fungerer delvis som lager, men Stein E. Hovind har kontroll.

– Jeg har ledet tv-aksjonen lokalt i flere år nå, så jeg vet vi kommer i mål i tide, sier Stein E. Hovind, som er daglig leder i Rana Frivilligsentral.

Hvis noen vil melde seg som bøssebærer så er det mulig å gjøre det helt fram til helga, på nettsida blimed.no, og så registrere seg i bøssebærerbasen.

– Vi har fått et godt system, med mange som har vært med før. De blir spurt på sms og/eller e-post om de stiller også i år, og på den måten har vi en god grunnstamme, sier Hovind.

Næringslivsstafett

Utfordringa i år har vært å få arrangert næringslivsstafetten. Den hang i en tynn tråd, men det var før Anita Sollie, konstituert administrerende direktør i Rana Utviklingsselskap, koblet seg på og andre til.

– Fredag mellom klokka 11 og 12 på Campus Helgeland, vil næringslivsledere ringe rundt til sine nettverk for å utfordre dem til å gi til TV-aksjonen. Tradisjonelt får vi inn mellom 200.000 og 250.000 kroner til aksjonen på denne ringerunden. Den er et viktig bidrag, sier Hovind tydelig imponert over Sollies innsats for å få på plass stafetten også i år.

Ta vel imot bøssebærerne når de banker på døra di

Stein E. Hovind, tv-aksjonsleder i Rana

Næringslivsstafetten skjer i samarbeid mellom Rana Utviklingsselskap, Ranaregionens Næringsforening og den lokale TV-aksjonskomiteen.

– Næringslivsledere og bedrifter som ikke får en telefon fredag, vil jeg oppfordre til selv å gå inn på giverstafetten og gi et bidrag, sier Stein E. Hovind.

NRKs TV-aksjon går i år til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt. Søndag 22. oktober er det lurt å ha kontanter hjemme for å gi når de frivillige bøssebærerne banker på døra.

Skal gi barn håp

– Pengene skal brukes til å gi barn i Syria, Sør Sudan, Pakistan, Mali og Colombia utdanning. Skoler skal bygges, skolemateriell kjøpes og lærere skaffes, sier Stein E. Hovind.

– Nå har vi sjansen til å gi en håndsrekning som virkelig nytter og som er framtidsretta.

Det er nemlig slik at et helt lands framtid står på spill, hvis ikke den oppvoksende generasjon ikke får utdanning.

– Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser, sier Hovind.

Han mener det er en stolt tradisjon som holdes i hevd. Årets viktigste søndagstur er innsamlingsaksjonen kjent som, i år er intet unntak.

– Ta vel imot bøssebærerne når de banker på døra di. Ethvert bidrag monner. Tusen takk til alle som bryr seg, sier lokal aksjonsleder Stein E. Hovind.

Fakta 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken