Nesten rekordtidlig tropenatt på Helgeland natt til Kristi himmelfartsdag

Det har vært varmt de fleste steder på Helgeland natt til 10. mai. I Lurøy ble det målt 17, 1 grader mens Sandnessjøen med 19,7 som laveste temperatur bare var 0,3 grader fra tropenatt. Bildet viser Lovund i sol.

Det har vært varmt de fleste steder på Helgeland natt til 10. mai. I Lurøy ble det målt 17, 1 grader mens Sandnessjøen med 19,7 som laveste temperatur bare var 0,3 grader fra tropenatt. Bildet viser Lovund i sol. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det er veldig varme nattemperaturer til å være så tidlig i mai, sier meteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga i Nord-Norge til Rana Blad.

Det er Sandnessjøen som kan skryte av nesten rekordtidlig tropenatt. Med 19,7 grader som laveste temperatur gjennom natta var byen bare 0,3 grader unna. Det er yr.no som melder dette.

– Vi har ikke sjekket ordentlig, men føler oss likevel ganske sikre på at det uansett ikke har vært så varmt på natta så tidlig på året i Nord-Norge noen gang, sier meteorolog Geir Bøyum til NRK Nordland, som for øvrig kan melde at rekorden for tidligste tropenatt er 12. mai. Den rekorden er det Bergen som har.

Godt og varmt

– Det har vært veldig godt og varmt om natta flere steder på Helgeland, på Lurøy var det for eksempel 17, 1 grader natt til 10. mai, sier meteorolog Rune Skoglund til Rana Blad.
For Mo i Rana sin del måles temperaturene på flyplassen på Røssvoll, og det understreker Skoglund er ikke representativt for temperaturene de fleste ranværingen opplevde natt til 10. mai:

– På flyplassen i Rana ble det målt 3, 1 grader.

På dagtid denne Kristi Himmelfartsdagen i 2018, er det imidlertid varmt og godt, også på flyplassen i Rana med vel 20 grader pluss.

– Det er ikke fullt så uvanlig med høye temperaturer på dagtid tidlig i mai, sier Rune Skoglund før han heller kaldt vann over håp om at det skal fortsette sånn:

Ingenting varer evig

– Ingenting varer evig, og fredag kommer nedbøren. Det begynner å skye til på Helgeland allerede på nattmorgenen fredag, sier Rune Skoglund.

Han melder videre at vi gjennom helga må regne med skiftende skydekke og nedbør, men helt urimelig er meteorologen ved Vervarslinga i Tromsø ikke:

– Temperaturene vil bli lavere, men så stige gradvis igjen. I helga kan det bli 14–15 grader, sier Rune Skoglund.

Artikkeltags