Gå til sidens hovedinnhold

Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord

Artikkelen er over 2 år gammel

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord RHF, trekker seg som styreleder.

Det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Styrets nestleder Inger Lise Strøm overtar som styreleder inntil videre. I går ble det kjent at Marianne Telle er sykmeldt.

- Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer. Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort, skriver helseminister Bent Høie i pressemeldingen.

Høie skriver også i pressemeldingen at det ikke er kommet frem noen opplysninger som tilsier at Marianne Telle har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen. Hun har ikke fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling, skriver helseministeren også.

Lørdag skrev Nordlys at direktøren i Helse Nord ikke var tilfreds med å få vite i ettertid at Marianne Telle hadde en forretningsmessig relasjon med en av partene i en pågående forhandling.

- Slik som situasjonen har utviklet seg ville jeg vært mer varsom med hva som ble lagt frem. Dette var et pågående anbud hvor varsomhet er en dyd av nødvendighet, sa Vorland til Nordlys.

Marianne Telle var styreleder i Helse Nord. Firmaet der hun er administrerende direktør tegnet en intensjonsavtale med en av anbudskonkurrentene - Dersom Babcock vant, skulle hennes selskap stå for rekrutteringen.

En avtale verdt millioner for selskapet Bedriftskompetanse.

Marianne Telle erklærte seg selv inhabil. Det skjedde etter at kontrakten mellom helseforetaket og Babcock SAA var signert.

- Hun meldte seg inhabil i forbindelse med at konflikten mellom partene oppsto for fullt, sa nestleder i Helse Nord-styret, Inger Lise Strøm til Nordlys 7. mai 2018.

Kommentarer til denne saken