Dropper tøff og lang fjelltur grunnet stor rasfare

Det blir ikke noe av årets vintertur på ski rundt Okstindan i regi av Hemnes turistforening. Turen er avlyst grunnet rasfare. Den siste natta skulle deltakerne ha bodd her ved Kjennsvasshytta.

Det blir ikke noe av årets vintertur på ski rundt Okstindan i regi av Hemnes turistforening. Turen er avlyst grunnet rasfare. Den siste natta skulle deltakerne ha bodd her ved Kjennsvasshytta. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Et av vinterens store høydepunkter for Hemnes Turistforeningen er turen Okstindan rundt. Nå er fellesturen avlyst. Turistforeningen tør regelrett ikke dra ut på tur med et turfølge på 22 personer. Planen var at deltakerne skulle startet fra Steikvasselv ved Nord-Røssvatnet i dag fredag. De skulle gått innover til Gressvasshytta. Lørdag skulle man fortsatt til Kjennsvasshytta og den siste dagen skulle man gått over til Leirbotnet.

Mye snø og rasfare

– Vi velger å avlyse grunnet rasfaren i fjellet. Det gjelder å praktisere fjellvettreglene og ikke gjøre noe uansvarlig, sier sekretær Bjørn Einar Valla i Hemnes Turistforening.

Han forteller at det har kommet mye snø i startområdet ved Steikvasselv.

– Natt til fredag lavet et ned en halv meter snø der. Oppe i fjellet har et nok kommet enda mer. All snøen øker skredfaren. Så er det meldt mye nordavind. Det ville den første dagen gitt bare motvind, sier Valla.

Han forteller at den mest rasutsatte strekningen langs løypa nok er opp Kjennsvasslia fra Kjennsvasshytta, men med de forholdene man har i fjellet er det usikkert i mange helninger.

Deltakerne skjønner

Valla forteller at deltakerne skjønner avgjørelsen om avlysning fra Hemnes turistforening. De setter pris på at friluftslivets turorganisator setter sikkerheten i høysetet. Alle vet at det vil komme nye dager, da forholdene for en slik fjelltur er betydelig bedre.

Artikkeltags