–Herlige sommerdager

NYTER ARBEIDSDAGEN : Zvezdan Micic, Bjørn Arne Friis og Per Arne Kjærvik forbereder ny sesong ved Havblikk og nyter arbeidsdagen i strålende sol. Foto: Ingeborg Andreassen

NYTER ARBEIDSDAGEN : Zvezdan Micic, Bjørn Arne Friis og Per Arne Kjærvik forbereder ny sesong ved Havblikk og nyter arbeidsdagen i strålende sol. Foto: Ingeborg Andreassen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er privilegerte som får slike dager når vi skal jobbe ute. Bare helt fantastisk, sier de tre rundt lunsjbordet på Havblikk.

DEL

De tre er, innehaver Bjørn Arne Friis, Per Arne Kjærvik, som er fast ansatt og serberen Zvezdan Micic som er innleid for ett år. De har en liten pause under arbeidet med å forberede ny sesong, som er like rundt hjørnet. Det haster med å få alt i tipp topp orden på campingplassen, og når sola stråler, går jobben så mye lettere.

Som poteten

Friis sier at de er som poteten, de må kunne brukes til alt av arbeid, være nevenyttige karer som finner løsninger på det meste.

– For oss er det helt topp å få et slikt vær når mye skal utbedres og repareres. Nå er vi fem ansatte, men i toppsesongen er vi rundt 1213 her som holder hjulene i gang, sier Friis og nyter sol og brødskiver.

Vannsklia

Foreløpig står vannsklia stille, og Friis sier at det vil ta tid før den settes i drift.

– Det tar omtrent fjorten dager å ferdigstille den, og været vi har i slutten av mai er litt ustabilt. Men ved skoleslutt, da ungene trekker hit, skal det være full fart.

Nede ved havkanten ligger de eldste hyttene, og de har ifølge Friis fått sin renessanse.

– De er blitt veldig populære, og for å gjøre dem enda mer attraktive har vi bygd terrasser for turister som kan nyte dager som disse.

Ny resepsjon

På oppstillingsplassen er et storarbeid unnagjort med fundamenterer til 16 campingvogner.

– Dette er tunge biler som krever et solid fundamentet. Slik har det ikke vært til nå. Derfor er vi fornøyde med å få ting skikkelig til, også her, sier Friis.

Nytt er en lekker resepsjon som gir god plass og vennlig mottakelse.

– Ja, den er vi fornøyde med, og når jeg får en ny medarbeider i Per Arne, kan vi ta oss helgefri. Det har vi ikke kunnet gjort på 16 år. Ellers så har vi lagt planen om et hotell på is. Det ble rett og slett for dyrt for vår drift, sier Bjørn Arne Friis som ser at trafikken ut mot kysten øker.

– Med det været vi har, er det ikke rart at mange vil ut til sjøkanten. Vi har det bare helt fantastisk, sier de tre som etter en kort pause er i gang med nye tiltak for å gjøre Havblikk klar for ny sesong.

Artikkeltags