Hest trolig drept av lynnedslag

Av
Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

SØRSJONA: En hest ble trolig drept av lynnedslag på Myklebostad i Sørsjona lillejulaften. Eieren av hesten, Oddvin Olsen, kan ikke svare helt sikkert på at lynet drepte den 10-12 år gamle nordlandshesten, ettersom han selv ikke så det som skjedde. Men i følge naboer er det ingen tvil om at lynnedslag er årsaken til at hesten døde.

Det var fredag morgen og formiddag at et kraftig tordenvær gikk over Sjona-Utskarpenområdet. Flere hus fikk merke lynnedslagene i form av feil på strøm, telefon og datamaskiner.

Oddvin Olsen på Myklebostad har flere hester som brukes til ridning. En av hestene sto ved en fôrhøster ved et av uthusene da tordenværet gikk over bygda. Det var litt senere på formiddagen, da Olsen og familien skulle gjøre seg klar for å dra til byen for å handle, og han ha inn hestene før de dro, at han fant hesten død like ved fôrhøsteren. Ingen av de andre hestene var skadet.

– Jeg kunne ikke se noen skader på hesten, forteller Olsen.

– Har veterinær undersøkt hesten?

– Nei. På grunn av jula fikk jeg beskjed fra forsikringsselskapet at de ikke krevde nærmere undersøkelse, forteller Oddvin Olsen, som sier at både forsikringsselskapet og andre konkluderer med at de tror hesten ble drept av lynet.

Tapet av ridehesten er til stor sorg for ungene, som har brukt å ri hesten stort sett hver dag.

Artikkeltags