Gå til sidens hovedinnhold

Høgskolen på Origo

Artikkelen er over 12 år gammel

Stadig flere finner veien til Origo, Apressens nettsamfunn, og , som er Rana Blad sin lokalavissone her. Nå har Høgskolen i Nesna opprettet .

Høgskolen i Nesna opplyser på sona at skolen har vært på web siden februar 1995. HiNe var da første institusjon i Nordland med egen webserver, og nummer tre i Nord-Norge, bare “slått” av Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Tromsø.

- Sonen er en del av arbeidet med å utforske Web 2.0 som arena og verktøy for undervisning både i Informatikk og ved andre realfagstudier. Her håper vi også å kunne gi ny informasjon til folk flest, og få samarbeidspartnere og støttespillere med i aktiv diskusjon, sier Per Arne Godejord som til daglig er dekan ved avdeling for natur- og realfag. Han er også vert i den nye sona i Origo.

- HiNe mer enn lærerutdanning

- Høgskolen i Nesna håper å nå ut til både ungdom og voksne med informasjon om at det er lenge siden HiNe bare var lærerutdanning. Mitt ansvar er HiNe sin satsing på natur- og friluftslivsfag, idrett, matematikk, og informatikk, forteller han.

- Har du lyst på undervisning i Second Life? Det får du i Samfunnsinformatikk ved Bachelorstudiene i informatikk og informasjonssystemer. Vil du bli profesjonell turleder? Da er vi i startfasen med et prosjekt på idrett. Eller hva med å bli spesialist i naturfagdidaktikk? Da har vi et Masterstudie ved naturfag. Eller hva å være en del av den stadig økende strømmen av studenter som vil spesialisere seg i matematikk? I resten av landet går søkningen til Matematikk ned, men ikke ved HiNe. Også her kjøres spennende prosjekter, blant annet uteskole med vekt på realfag.

Men Godejord mener høgskolen har vært for tradisjonell i sin markedsføring.

- Så Origo er en måte å gjøre noe med det og benytte sona til å informere, reklamere og rekruttere!

Stadig flere blir med

Origo har i dag over 30.000 registrerte medlemmer. Rana Blads sone her, Polarsirkelsonen , har snart 400 medlemmer.

- Vi ser gjerne at flere lag, organisasjoner, politiske partier i lokalmiljøet og enkeltpersoner oppretter soner i Origo og blir medlem i Polarsirkelsonen. Siste måneder ser vi også at stadig flere engasjerer seg i debatter knyttet til saker på Ranablad.no og til blogginnlegg, det setter vi pris på, sier nettansvarlig Kenneth J. Gabrielsen som også er en av vertene i Polarsirkelsonen.

- Origo er et fint verktøy i jobb, blant annet når det gjelder tips og kilder og informasjon, og for på en rask og grei måte gi og få meldinger fra jobbkontakter og kolleger. Privat bruker jeg det til å holde meg orientert om og diskutere blant annet fotball, musikk og film og for å holde kontakt med venner og bekjente.