- Hold dere innendørs

Artikkelen er over 13 år gammel

HELGELAND: En real desember-storm er over oss, og folk anbefales å la bilen stå og holde seg innendørs.

DEL

Det er stormen Mona som for alvor har begynt å blåse seg opp mot Helgeland. Fra hele regionen meldes det om meget vanskelige kjøreforhold.

- De er ekstremt glatt. Enkelte steder er det i tillegg vann i kjørebanen, og det begynner etterhvert å blåse kraftig, sier Grethe T. Hatten, vaktoperatør hos Statens vegvesens veimeldingssentral.

- Det er så vanskelige forhold på Helgeland akkurat nå, at vi ber folk om å la bilen stå medmindre de ikke absolutt må ut og kjøre, sier Hatten, som sier til Rana Blad at pågangen ved veimeldingssentralen har vært enorm.

- Helt forferdelig. Og dette er bare starten - det er jo først utpå kvelden og natta at det verste uværet skal være over oss, sier Hatten.

Vegvesenet har akkurat stengt E6 over Saltfjellet på grunn av værforholdene. Fylkesvei 146 til Hundåla ble stengt tildligere i dag, grunnet flom. Flere fergesamband, deriblant kystriksveifergesambandet Kilboghamn-Jektvik, er innstilt. Og flere steder, deriblant på E6 i Finneidfjord og Rv12 i Bustneslia, står vogntog fast på grunn av ekstremt glatt veibane.

Artikkeltags