Holder på regionrådsskifte

Artikkelen er over 9 år gammel

Partiet til Lurøy-ordfører Carl Einar Isachsen jr har konkludert med at det beste for Lurøy kommune er å skifte regionrådstilhørighet.

DEL

Spørsmålet om hvilket regionråd kommunen skal tilhøre i framtiden har vært grundig diskutert innad i Lurøy Senterparti. Det forteller leder Per Øyvind Bentzen. Det ble behandlet både på årsmøtet i november og et nylig avholdt styremøtet. Vedtakene i begge organene er at man mener at Lurøy kommune bør skifte regionrådstilhørighet fra Helgeland regionråd til Indre-Helgeland regionråd. Det betyr at man vil orientere seg mer formelt mot Nesna og Rana enn Sandnessjøen og Vefsn.

– Hovedargumentet vårt for at et skifte er fornuftig er at man har orientert mer og mer av trafikken innover mot Rana. I den forbindelse har man støttet planene om Polarsirkelen lufthavn på Mo. Gjennom et medlemskap i Indre-Helgeland regionråd kan man jobbe hardere for en slik etablering, sier Bentzen.

– Betyr partiets standpunkt at de fire representantene i kommunestyret er bundet til å stemme slik?

– Nei, ingen er bundet, men alle kjenner partiets grunnholdning i saken og vil argumentere sterkt for det man mener er mest rett for kommunen i tiden framover, sier Bentzen.

Han innrømmer at behandlingen rundt denne saken i kommunestyret onsdag er ganske så åpen og at han er spent på resultatet.

Artikkeltags