Den 134 timer, 42 minutter og 45 sekunder lange direktesendte ferden med «MS Nord-Norge» fra Bergen til Kirkenes ble en kjempesuksess, slår Aftenposten fast.

Men noen ny Guinness-rekord blir det ikke når NRK til sommeren skal mønstre ombord i det tidligere hurtigruteskipet «MS Ragnvald Jarl» for å legge ut på en ny tur langs norskekysten.

50 havner

«MS Ragnvald Jarl», nå døpt til «MS Sjøkurs», blir arena for en flytende utgave av Sommeråpent på NRK1. Gjennom syv uker skal skipet seile innom 50 små og store havner fra Oslo-Kirkenes-Oslo, hvor det blir direktesendinger hver eneste dag.

Prosjektleder Thomas Hellum innser at sammenligningen til Hurtigruten minutt for minutt er uunngåelig.

– Kanskje det blir vår bane. Nei, vi kan aldri gjenta den suksessen vi hadde med Hurtigruten. Det beste vi kan håpe på er at dette blir noe annet, men med det samme engasjementet og eierfølelsen hos folket som bor langs kysten, som vi så i det forrige prosjektet. Men det er Sommeråpent som er kjernen i dette, sier han.

Live underveis

Prosjektet er et samarbeid mellom NRK Hordaland, underholdningsavdelingen og sporten i NRK.

Selv om Sommeråpent er hovedfokus, ønsker Hellum også at de kan sende live mens båten forflytter seg mellom hver havn.

Hvilke havner som vil bli besøkt er fortsatt ikke helt avklart. Det er derfor usikkert om flere havner enn Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna og Ørnes blir blant sendestedene på Helgeland. Uansett vil det denne gang bli sending på dagtid – ikke om natta, slik det måtte bli da «MS Nord-Norge» passerte under maratonsendingen i juni 2011.

– Det handler om å finne steder som er egnet til å lage en slik sending, og ikke minst logistikk for å rekke fram. Det eneste vi er sikre på er at vi starter og slutter i Oslo, og at vi skal innom Kirkenes, sier Hellum.

Tror på suksess

TV-sjef Arne Helsingen tror på en ny suksess langs norskekysten.

– Vi gleder oss til å fylle skipet med kjente NRK-profiler og feire sommeren sammen med folk der de er. Det er «hele NRK» som nå drar på tur for å realisere dette sommertoktet, sier TV-sjef Arne Helsingen til Aftenposten.