For første gang siden 2003 vant en ranabedrift nasjonal HMS-pris

Representanter fra Ferroglobe mottok HMS-prisen for støperi- og smelteverksindustrien i Kristiansand. Fra venstre Gunnar Kildal (HVO), Frank Larsen Nystad, Bjørn Ugedal og Geir-Ove Storheil.

Representanter fra Ferroglobe mottok HMS-prisen for støperi- og smelteverksindustrien i Kristiansand. Fra venstre Gunnar Kildal (HVO), Frank Larsen Nystad, Bjørn Ugedal og Geir-Ove Storheil.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ferroglobe Mangan Norge AS vant HMS-prisen under årskonferansen «HMS i støperi- og smelteverksindustrien».

DEL

Konferansen gikk av stabelen i Kristiansand, og bedriften fikk prisen sammen med Elkem Carbon.

Det er Norsk Industri som står bak den årlige konferansen «HMS i støperi- og smelteverksindustrien», som har vært et møtested for smelteverksindustrien i en årrekke med den hensikt å oppnå erfaringsdeling og kompetanseheving innen bransjens særskilte utfordringer på områdene sikkerhet og arbeidsmiljø.

– Vi er utrolig stolte og fornøyd med at vi som en del av ranaindustrien klarte å vinne prisen, sier administrerende direktør Bjørn Ugedal.

– Dette er en pris til alle ansatte, siden alle på sitt vis har bidratt til en trygg og sikker arbeidsplass og resultatene vi har oppnådd gjennom sikkerhetsarbeidet som er gjort de siste årene. Sist prisen ble vunnet av en Rana-bedrift var i 2003, hvor EKA Chemicals vant den første sikkerhetsprisen som ble utdelt i regi av Norsk Industri, forsetter Ugedal.

Som en viktig del av konferansen deles sikkerhetsprisen ut hvert år til den bedriften som har utmerket seg med lave skadetall, og kan vise til gode systemer og orden relatert til sikkerhet på arbeidsplassen.

– Prisvinner kåres etter en grundig evaluering, noe som blant annet innbefatter vurdering av innsendt dokumentasjon, samt besøk og revisjon av bedriften gjennomført av en komité fra Norsk Industri og verneombud fra forrige års vinner av HMS-prisen, forklarer Ugedal.

Forhold som trekkes fram som spesielt positive hos Ferroglobe foruten lave skadetall, er gode infotavler angående miljø- og sikkerhetsprestasjon, månedsrapportering med trender, ryddige lokaler, utearealer og lavt sykefravær. Det nevnes også at bedriften har utviklet gode handlingsplaner for miljøforbedringer og har et generelt godt prosedyreverk hva angår miljø og sikkerhet.

Artikkeltags