Ingeniørstudium til Mo

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen åpner pengesekken og lover 30 plasser ved Campus Helgeland for ingeniørstudenter fra høsten 2014.

DEL

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) lover 60 studieplasser for ingeniørstudenter i Nordland. 30 av disse skal ligge på Campus Helgeland.

Da Campus Helgeland åpnet i august antydet kunnskapsministeren at det kunne komme et ingeniørstudium til utdanningsinstitusjonen på Mo.

Under valgkampinnspurten var Halvorsen i Bodø. Der slapp hun nyheten om at det skal etableres 60 nye studieplasser for ingeniørutdanningen og at 30 av disse lokaliseres til Campus Helgeland.

– Jeg ble så inspirert av å være på Mo og jeg er glad vi får til dette. Grunnen til at det ikke kom der og da er fordi budsjettet ikke var ferdig. Nå er pengene på plass og med så mange gode argumenter for å legge dette til Rana var det ingen tvil. Vi lover 30 plasser ved Campus Helgeland fra høsten 2014, sier hun.

Førstekandidat for SV i Nordland, Marius Meisfjord Jøsevold, er ekstremt glad for at ministeren kommer med denne gladmeldingen.

– Dette er tidene gladnyhet for Nordland, Helgeland og Rana. Etter 60 år får vi ingeniørstudium i Rana. Kommunen som huser så mye av industrien i fylket får endelig et studium som knyttes direkte opp mot eksisterende virksomheter.

Å si at jeg er glad er ikke nok. Jeg er henrykt. Dette viser at SV leverer der det virkelig nytter, sier han.

Les mer om denne saken i fredagens utgave av Rana Blad

Artikkeltags