- Jeg har følt på hvordan det er å være fattig i verdens beste land

Veronica Pedersens innlegg om hvorfor hun stemmer Fremskrittspartiet, hvor hun forteller åpent om egen oppvekst og ungdomstid, blir mye lest.

Veronica Pedersens innlegg om hvorfor hun stemmer Fremskrittspartiet, hvor hun forteller åpent om egen oppvekst og ungdomstid, blir mye lest. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Veronica Pedersen (23) sto på sjetteplass på Frps stortingsliste ved årets valg, og representerer også partiet i kommunestyret i Rana. I tillegg er hun formann i Nordland FpU. I et leserbrev i mandagens papir- og e-avisutgave - et innlegg hun også har postet i Polarsirkelsonen - skriver hun om hvorfor det ble Fremskrittspartiet for henne. "Egoisten som stemmer Fremskrittspartiet" er tittelen, men hun beskriver seg selv som glødende opptatt av rettferdighet.

- Så kommer spørsmålet, hvordan kan ei som hater urettferdighet være politiker for Norges mest “egoistiske” parti, Fremskrittspartiet? Svaret er enkelt, men langt fra kort fortalt, skriver hun.

Innlegget er i skrivende stund lest 1.800 ganger i Polarsirkelsonen, og er delt over 100 ganger på Facebook. Frp-politikeren er veldig åpen om sin egen barndom og ungdomstid.

Faren døde da hun var elleve

I tiden fram til faren døde da hun var elleve år manglet hun lite eller ingenting. Men etterpå ble det verre.

- Han og mamma var ikke gift, og hun hadde altså ingen rettigheter. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg arvet en del penger, mamma ingenting. Siden jeg bare var et barn hadde jeg null tilgang på disse pengene, forklarer Pedersen.

- Det lille vi hadde var nødt til å gå til å ha tak over hodet og få mat på bordet. Den kalde vinteren kom, og vi hadde dårlig råd til å fyre i huset. Jeg husker enda hvordan jeg måtte ligge under dyna i stua for å ikke fryse. 15 grader var det vi maks hadde i stua.

- Folk fremfor systemer

Det toppet seg da mora måtte betale formueskatt av Veronicas penger som de ikke engang hadde tilgang på.

- Jeg har følt på hvordan det er å være fattig i verdens beste land. Og jeg er fortsatt den jenta som alltid vil stå på de svakes side, skriver Pedersen.

- Jeg vil alltid forsvare folk fremfor systemer. Arbeiderpartiet og SV er opptatte av å snakke om at det er for mange rike i dette landet. Fremskrittspartiet mener det er for mange fattige. Jeg er glad for å være en del av en bevegelse som vil fjerne usosiale skatter og avgifter.

Artikkeltags