Nå når det går mot jul, passer det ekstra godt å tenke litt ekstra på andre. Det tar Rana Blad på høyeste alvor, og drar i gang en julegaveaksjon.

Adopterer god idé

– Dette er noe også andre gjør, og har gjort, men ideen er god. Derfor adopterer vi den, sier Marit Ulriksen, som er sjefredaktør i Rana Blad.

Hun oppfordrer alle som kan tenke seg å bidra, til å komme innom Rana Blads resepsjon med en julegave som garantert vil glede mottakeren. Din gave kan være det som gjør denne jula spesiell for den eller de som kanskje ikke har noen å feire jula med, eller kanskje ikke har så mye å feire jul med.

– Kom innom Rana Blad

– I resepsjonen treffer du «nissekjerring» Laila Frammarsvik som i likhet med alle oss andre på Rana Blad, blir kjempeglad for ditt bidrag. Laila sørger for at du får legge gaven under Rana Blad-juletreet, sier Ulriksen, mens Frammarsvik selv supplerer:

– Kom innom med pakkene i åpningstida vår som er hverdager mellom klokka 9 og 11. Du kan komme innom med gaver til og med onsdag 20. desember.

– Fint å kunne bidra

– Merk julegaven med kjønn og alder den vil passe for. Det kan være klær, leker, en opplevelse, noe som varmer. Det handler om å gi noe du ellers kan tenke deg å gi i julegave til noen du bryr deg om, sier Rigmor Nygård Hansen som er administrerende direktør i Rana Blad.

Hun synes det er fint at det lokale mediehuset på denne måten kan bidra til at flere får en hyggelig julefeiring.

– Det er minst like fint å gi en gave, som å få. Her er det bare å gi med et varmt hjerte, oppfordrer Ulriksen.

Gavene som både Ulriksen, Frammarsvik og Nygård Hansen håper det blir riktig mange av, skal gis videre til Frivilligsentralen som i god julenisse-stil vil dele dem ut på ulike arrangement de er med på i løpet av jula.

– Intensjonen vår er alltid å nå de som har minst, og som har lite eller ingen familie her. Å gi en oppmerksomhet kan være det lille ekstra som gjør at jula blir god, sier daglig leder i Rana Frivilligsentral, Stein Hovind.