Julemarsipanen kommer i oktober

Artikkelen er over 14 år gammel

Akkurat i det året runder oktober finner Nidars julemarsipangriser veien inn i butikkhyllene. Framtiden i våre hender mener at jula ødelegges av kommersielle krefter. Si din mening!

DEL

Framtiden i våre hender (FIVH) startet for andre året på rad kampanjen: ”Gi oss jula tilbake”. Nå forfatter organisasjonen et brev til Forbrukerombudet der FIVH anmelder sjokoladeprodusenten for villedende markedsføring. Dette skriver Propaganda.

- Vi vil ikke at jula skal ødelegges av kommersielle krefter. Nidar må skjerpe seg for å ikke få befolkningen mot seg, sier Løtveit til Propaganda.

- For Nidar er det jul og påske omtrent ni måneder i året. Kall det marsipan, ikke kall det jule- og påskemarsipan utenfor sesongen, oppfordrer Løtveit.

- Vi forstår at noen synes det er tidlig med juleprodukter i oktober, men vi vet at det er mange synspunkter på dette. Noen liker å vente til rett før jul, mens andre liker å starte tidig. Vi har spurt konkret hva folk synes om tidspunktet, da sier flertallet at det er greit av den kommer så tidlig som i oktober. Vi opplever at FIVH er i utakt med det store flertallet, sier sier informasjonssjef Ellen Behrens i Nidar til Propaganda.

Artikkeltags