Ke så skjer?

Artikkelen er over 15 år gammel

TIPS OSS!

DEL

Tips oss:

SMS/MMS: kodeord ranaskjer (din melding) til 2097.

E-post: eldbjorg.fagerjord@ranablad.no

Tlf: 751 25555

Skriv litt om arrangementet, dato og sted - og se og bli sett på ranablad.no døgnet rundt og i Rana Blad hver torsdag.

Jo flere som sender inn, jo bedre blir kalenderen, så ikke nøl hvis du vet noe som skjer.

Legg også gjerne arrangementet inn på Kulturkalenderen, der det glade budskap om arrangementet spres over hele landet med Kulturnett. Følg instruksene, og registrer ditt arrangement her!

Kultur

TORSDAG

Premiere på Nordland Teaters familieforestilling «Skatten på Sjørøverøya», med Gudmund Gulljord, Kristian Winther og Tor-Ove Karlsen. Foregår på Nordland Teaters Hovedscene.

FREDAG:

Eventyrstund i barneavdelinga på Rana bibliotek. Alle er velkommen.

Nordland Teaters spiller familieforestillinga «Skatten på Sjørøverøya», med Gudmund Gulljord, Kristian Winther og Tor-Ove Karlsen. Foregår på Nordland Teaters Hovedscene.

Benny Borg gjester Ramona med konserten «Hvor var du da Elvis døde?» Hele 22 av Elvis' mest kjente låter er med i forestillingen.

Rob and the Slobs spiller på Jernverkspuben. Bandet er tilbake på veien igjen, det er over fire år siden denne trioen gjestet puben sist. Bandmedlemmene har nå funnet sammen igjen, etter å ha prøvd mange musikkarter i forskjellige band.

Nye filmer på Kinoteatret er: «Fritt vilt» - fjellet rommer farer ingen fjellvettregel har forberedt dem på... Norgespremiere på norsk grøsser.

«Etter bryllupet, dansk drama fra regissør Susanne Bier. Med blant annet Mads Mikkelsen. Norgespremiere.

Filmene som fortsetter er «Mummitrollene - kometen kommer», «World Trade Center», «Sønner» og «Å vende tilbake (volver).

LØRDAG:

DJ:Traktor, John-Erik Andersen og Trond Bruun fra radioprogrammet med samme navn, sørger for rocka stemning på Helheim. Dette er deres DJ-debut.

Rob and the Slobs spiller på Jernverkspuben.

Rana Gammeldans arrangerer fest. Ola Jonny spiller.

I disse dager feires 50-års jubileum for oppstarten av UNEF – United Nations Emergency Force, og lokalt feires begivenheten i «Odd Fellow» sine lokaler. En rekke veteraner fra Rana området vil da være til stede å vil få utdelt minnemedalje av forbundet generalsekretær oberst Jon Aabakken.

SØNDAG:

Honningsvågrevyen viser sin nye forestilling «Perler for svin» på Meyergården (se egen sak).

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge er på Hurtigrute-turne, og stopper for å ha konsert i Aulaen på Moheia videregående skole sammen med Mo Hornmusikk. Dirigent og solist er Arvid Engegård på fiolin. Engegård er en av Europas ledende Mozart-tolkere, og på denne konserten får vi blant annet oppleve hans tolkning av Mozarts fiolinkonsert nr 4 i D-dur.

Nordland Teaters spiller familieforestillinga «Skatten på Sjørøverøya», med Gudmund Gulljord, Kristian Winther og Tor-Ove Karlsen. Foregår på Nordland Teaters Hovedscene.

nKom og Dans har dansekveld på Gruben Helsehus, med swing og linedance. Åpent for alle som har lyst til å danse.

MANDAG

Høstfest i barneavdelinga på Rana bibliotek. Her blir det høytlesning, leker - og så blir det sirkus.

Honningsvågrevyen gjester Studentersamfunnet på Nesna.

Sport

LØRDAG:

Mo IL spiller årets siste hjemmekamp. Motstander er Hammerfest som kjemper for videre eksistens i 2. divisjon avdeling 4.

På Bjerka er det skisamling i helga.

Alt ainna

TORSDAG:

Ranen Husflidslag arrangerer Strikkecafe i Husflidsstua (Strandgata 10).

Rana Fellesfløtningsforening avholder orienteringsmøte på Røvassdal skole.

Siste dag av fylkestingets samling på Meyergården på Mo.

Advokatvakta er å møte på ServiceTorget.

Rana Turmarsjklubb arrangerer turmarsj, med start og inkomst, Mo Sanitetsforrening ved Kløverbakken. Salg av kaffe og vafler.

Hemnes FrP avholder medlemsmøte på Rådhuset i Korgen.

Åpent orienteringsmøte i kommunestyresalen, Rådhuset på Mo, om Staten og Den norske kirke. Det blir innledningsforedrag og orientering om høringssaken ved kirkesjef Ingar Samset. Han har vært medlem i Stat-kirkekomiteen som har laget utredningen. Etter innledningsforedraget blir det anledning til å stille spørsmål eller komme med kommentarer til foredragsholderen.

Mental Helse markerer Verdensdagen for psykisk helse med åpent møte i SEFF-gården, 4 etg. Tema: «Alle har en psykisk helse», ved avdelingsleder ved BUP, Vera Lorentzen.

Rana Slalåmklubb ønsker nye og gamle medlemmer velkommen til sesongstart for 11 år og eldre i Båsmohallen. For 10 år og yngre, oppstart på Mo ungdomsskole.

Felleskirkelig bønn i Gruben kirke.

FREDAG:

Frelsesarmeens kvinneforening arrangerer høstfest, med besøk av løytnant Liv Forsmo med soldater fra Mosjøen. Hun leder og taler.

LØRDAG:

Lurøy Arbeiderparti avholder årsmøte på MF Lurøy.

Diakonien i Sjona holder grillfest på eldresenteret.

nNord-Norges største motormesse går av stabelen i Ranahallen. Diverse motoriserte aktiviteter og folkemøte i lille gymsal i Ranahallen, med tema «Motorisert ferdsel i naturen - en del av friluftslivet?»

SØNDAG:

Siste dag av motormessa i Ranahallen.

Familiegudstjeneste med utdeling av 4-årsboka i Gruben kirke. Barnekoret og kretskoret deltar.

Gudstjeneste med dåp i Mo kirke.

Gudstjeneste på Dalselv samfunnshus. Utdeling av 4- årsbok.

Gudstjeneste med dåp i Selfors kirke.

Familiegudstjeneste med dåp i Sjona kirke.

Gudstjeneste i Hemnes kirke.

Søndagsskole i Korgen kirke.

Gudstjeneste med høsttakkefest, utdeling av 4-årsbok og konfirmantpresentasjon i Bleikvassli kirke.

Røssvoll Diakoniutvalg arrangerer Høsttreff i meninghetshuset på Røssvoll.

Rana Turistforening arrangerer tur til Helgåvatnet.

Skistua har høståpent. Hit kan du legge trimturen, til peiskos, kaffe og nystekte vafler. Arrangør er Skistuas venner

TIRSDAG:

Kommunestyremøte i Hemnes kommune.

ONSDAG:

Frivillighetssentralen og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon arrangerer Jubileumskonferanse på Mo samfunnshus. Tema er «mestring». Konferansier er Tove Lill Falstad fra Lærings- og mestringsenheten ved Helgelandssykehuset avd. Rana, og fem ulike forelesere vil ha ulik vinkling på temaet. Påmelding.

Menighetstreff i Hemnes kirke.

Rana Turmarsjklubb arrangerer Sommertrimmen, med start og inkomst, Mo Sanitetsforrening ved Kløverbakken. Salg av kaffe og vafler.

Kreftsykepleier Eli Horn Kjøren fra Kreftforeningen er å treffe på sitt kontorsted på Frivillighetssentralen i Gjensidigegården.

Den årlige innsamlingsaksjonen, den såkalte Menighetsaksjonen, går av stabelen i Mo og Nord-Rana menigheter. Menighetsrådene håper at bøssebærerene blir godt mottatt.

Artikkeltags