Frp-politiker fra Nordland gir seg på Stortinget etter 20 år

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] – Det skal bli godt å gjøre noe helt annet. Nå skal jeg finne fram hammeren og begynne å snekre litt.

Det sier Kenneth Svendsen til an.no.

Tirsdag ble det kjent at fauskemannen og FrP-politikeren ikke tar gjenvalg på Stortinget.

– I dag har jeg underrettet nominasjonskomiteen i Nordland FrP om at jeg ikke ønsker gjenvalg til Stortinget for neste periode.

Det meldte Kenneth Svendsen (62) på sin Facebook-side tirsdag morgen klokken 9.

– Jeg har fått vært med på en fantastisk reise gjennom snart 20 år på Stortinget. En reise fra opposisjon, til vår drøm, å komme i posisjon. Selv om vi ikke fikk rent flertall, og derved ikke får gjennom alle vår valgløfter og ønsker skjer det mye positivt, ikke minst på samferdselsområdet.

Heldigvis har Nordland FrP mange gode kandidater til å ta over, og jeg ønsker partiet lykke til videre. En stor takk til Nordland FrP og velgerne i Nordland som har gitt meg denne muligheten, skriver Svendsen videre på sin Facebook-side.

– Det er en tid for alt. 20 år på Stortinget og seks år på fylkestinget. Det holder. Nå skal jeg begynne å snekre litt. Har alltid vært glad i manuelt arbeid, sier Svendsen til an.no.

Svendsen er langt fra alene om ikke å ta gjenvalg.

Den 21. juli bekreftet saltdalingen Jan Arild Ellingsen, som har vært innvalgt på Stortinget for Fremskrittspartiet Nordland siden 2001, at han trekker seg fra politikken når neste periode går ut høsten 2017.

Den frittalende nordlendingen og justispolitikeren forteller det ikke ligger noen dramatikk i hans politiske sorti.

– Stortinget er verdens beste arbeidsplass, men jeg hadde et mål om å sitte der i tre perioder, så ble det fire, uttalte Ellingsen til Nettavisen.

Den 11. juli ga Anna Ljunggren beskjed til Nordland Arbeiderparti at hun ikke tar gjenvalg.

– Etter å ha tenkt grundig og lenge gjennom om jeg skal fortsette fire nye år på Stortinget, har jeg kommet fram til at tiden er inne for å finne på noe annet å gjøre. Det er en samlet vurdering som ligger bak, det har vært snart 12 innholdsrike og lærerike år, uttalte Anna Ljunggren i en pressemelding.

Ljunggren ble valgt inn på Stortinget i 2005, 21 år gammel. Hun er den yngste kvinnen noensinne valgt inn på Stortinget. Ljunggren har vært medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, justiskomiteen og sitter nå i energi- og miljøkomiteen. I tillegg var hun medlem i den særskilte komiteen nedsatt etter angrepene 22. Juli 2011.

Janne Sjelmo Nordås (52) har meddelt Nominasjonskomitéen i Nordland Senterparti at hun takker nei til gjenvalg til Stortinget neste år.

Sjelmo Nordås var vararepresentant til stortinget fra 2001 til 2009. I 2007 ble hun valgt til fylkesråd for næring i Nordland, men hun trakk seg etter bare tre uker da hun ble utnevnt som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet.

Siden 2009 har hun vært Stortingsrepresentant for Nordland Senterparti.

Artikkeltags