Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere redaktør på Helgeland skaper bølger: – Man har tydeligvis oversett Den katolske kirkes lære om homosex

Artikkelen er over 4 år gammel

[HELGELENDINGEN] Tidligere redaktør og direktør i Helgelendingen, Petter Stocke-Nicolaisen fra Brønnøysund, er ansatt i Den Katolske Kirke som redaksjonssjef i kommunikasjonsavdelingen ti. Ansettelsen har vakt oppsikt innad i Den katolske kirke, skriver Vårt Land. Avisen henviser blant annet til professor og katolikk Bernt Torvild Oftestad.

- Hvorfor skal folk med engasjement i homokulturen som bekjemper vår tro og lære, settes inn i toppstillinger i kirkens kommunikasjon? Spør Oftestad i et inlegg på Facebook.

Stocke-Nicolaisen har bakgrunn som sjefredaktør og administrerende direktør i mediehuset Helgelendingen, en stilling han forlot på dagen i 2015.

Han har også vært tilknyttet det homoaktivistiske magasinet Gaysir.no.

På Facebook hevder Oftestad at Stocke-Nicolaysen også har hatt et engasjement i Pride-­bevegelsen. At disse opplysningene ikke ble gjort kjent da Den katolske kirke offentliggjorde ansettelsen på nettsiden sin i mars, synes han er provoserende:

- Hvorfor er det utelatt? Har man vært uvitende om det? ­Eller har det vært vel kjent for ansettende myndighet at ­Stocke-Nicolaisen har et engasjement innen homokulturen? (...) Man har tydeligvis oversett Den katolske kirkes lære om homosex, skriver Oftestad.

Hans Rossiné, leder for kommunikasjonsavdelingen i Oslo katolske bispedømme, svarer slik på Oftestads utspill:

– Vi ansetter ikke folk primært på bakgrunn av deres tro eller engasjement, men på grunn av deres faglige kompetanse og kvalifikasjoner, sier Rossiné. Han har stått for ansettelsesprosessen sammen med firmaet ­Hodejegerne

Kommentarer til denne saken