Luran, Øyra, Nord-Helgeland eller hva med Ranlur? Se de mange navneforslagene som er kommet inn allerede

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis Lurøy og Rana kommune skal slås sammen, vil det bli utlyst en navnekonkurranse for å finne det beste navnet på den nye kommunen.

DEL

Et av de første punktene i intensjonsavtalen mellom Lurøy og Rana kommune som ble lagt frem torsdag, er at man må finne et navn på en ny stor-kommune hvis det skulle bli sammenslåing.

I intensjonsavtalen står det at man vil avholde en navnekonkurranse for å få inn forslag på hva den nye kommunen skal hete. Og skal man bedømme på responsen etter at Rana Blad omtalte dette torsdag, så kommer det ikke til å mangle verken gode, dårlige eller humoristiske forslag når den tid kommer (et utvalg av de mange forslagene ser du lengre ned i saken).

Over 100 forslag

Totalt er det i kommentarfeltene på nettsaken og på Facebook kommet inn langt over 100 forslag i løpet av et døgn. Det gleder ordfører i Rana kommune, Geir Waage (Ap) seg stort over.

- Det er kjempebra at det allerede nå er stor respons og interesse for hva en mulig stor-kommune skal hete. Dette er en god start på den navnekonkurransen som vi har planer om å sette i gang.

Waage ønsker ikke selv å ta stillingen til forslagene som allerede er kommet inn, men er klar på at dette vil bli en idédugnad som innbyggerne i Lurøy og Rana vil bli invitert til å delta i.

- Dette skal ikke jeg mene noe om da det er innbyggerne som skal få bidra, men jeg gleder meg til å se forslagene som kommer inn. Allerede på tirsdag (24. mai, journ. anm.) skal det holdes folkemøte og da blir navnekonkurransen noe av det som vil bli diskutert.

Et navn man kan samles om

Waages kollega i Lurøy kommune, Carl Einar Isachsen (Sp), innrømmer at han har gjort seg noen tanker om hva som kunne vært et godt navn på en eventuell stor-kommune - uten at han ønsker å gå ut med dette.

- Men det som er viktig er at et navn kan beskrive området på en god måte. Det er spennende at så mange lar seg engasjere av dette. Når man kommer så langt som å se på navn, så vil det bli viktig å finne noe som innbyggerne i begge kommuner kan samles om. Noe som kan bidra til å bygge en felles identitet, uttaler ordfører Isachsen.

Anbefaler sammenslåing: Forhandlingsutvalgene til kommune Lurøy og Rana har kommet fram til en avtale de mener er god for alle ranværinger og lurøyfjæringer. F.v. opposisjonsleder Siw Moxness i Lurøy, ordfører Carl Einar Isachsen i Lurøy, ordfører Geir Waage i Rana og opposisjonsleder Espen Haaland i Rana.

Anbefaler sammenslåing: Forhandlingsutvalgene til kommune Lurøy og Rana har kommet fram til en avtale de mener er god for alle ranværinger og lurøyfjæringer. F.v. opposisjonsleder Siw Moxness i Lurøy, ordfører Carl Einar Isachsen i Lurøy, ordfører Geir Waage i Rana og opposisjonsleder Espen Haaland i Rana. Foto:

Her følger et utvalg av de mange navneforslagene som er kommet inn allerede.

(Vi gjør oppmerksom på at noen av disse nok er ment mer humoristisk enn andre)

 • Nord-Helgeland kommune
 • Øyra kommune
 • Luran kommune
 • Ranøy kommune
 • Stor-Rana kommune
 • Polarsirkelen kommune
 • Røyna kommune
 • Helgeland kommune
 • Ranlur kommune
 • Lura kommune
 • Lurana kommune
 • RanaMcLurøyface kommune (mye trolig inspirert av Boaty McBoatface, journ.anm)
 • Mo i Luren kommune

Har du et forslag du vil bidra med? Si gjerne din mening i kommentarfeltet under :)

Artikkeltags