Konsesjonssøknaden levert

SØKNADEN LEVERT: Daglig leder Henrik Johansen i Polarsirkelen er godt fornøyd med å ha kommet enda et viktig skritt på veien, mandag ble konsesjonssøknaden for en ny flyplass i Rana levert Luftfartstilsynet. 
Foto: Harald Mathiassen

SØKNADEN LEVERT: Daglig leder Henrik Johansen i Polarsirkelen er godt fornøyd med å ha kommet enda et viktig skritt på veien, mandag ble konsesjonssøknaden for en ny flyplass i Rana levert Luftfartstilsynet. Foto: Harald Mathiassen

Artikkelen er over 8 år gammel

Henrik Johansen, kunne mandag lukke et viktig kapittel i veien til ny flyplass. For første gang på 13 år er det levert en søknad om konsesjonsgodkjenning for en ny flyplass I Norge.

DEL

Sist gang Luftfartstilsynet mottok en søknad om konsesjonsgodkjenning for en ny norsk flyplass var i 1997 for Gardermoen.

Mandag kunne daglig leder i Polarsirkelen Lufthavn, Henrik Johansen, levere inn arbeidet som har tatt tre og et halvt år og nesten 20 millioner kroner å fullføre.

Johansen var meget glad for det han kaller den viktigste milepelen så langt i prosjektet.

– Dette er kjempebra. Nå sitter Luftfartstilsynet med søknaden om konsesjonsgodkjenning og dermed er tre og et halvt års arbeid og nesten 20 millioner kroner unnagjort. Nå er vi endelig kommet dit hen at søknaden er levert Luftfartstilsynet og det er første gang på 13 år at de har fått en søknad om konsesjonsgodkjenning for en ny flyplass I Norge, sier han.

Selv om han er glad for at søknaden nå er levert tilsynet kan han ikke hvile på laubærerne av den grunn. Nå venter nye arbeidstimer med forberedelser på det som måtte komme.

– Vi forbereder oss nå på en detaljert utredning, grunnlaget for anbud, i arbeidet med å tilby Avinor en moderne og framtidsrettet flyplass på Helgeland. Det er det som er grunnlaget for et seinere anbud og når vi får politisk beslutning nasjonalt så er det viktig å være i forkant med denne jobben. Derfor fortsetter arbeidet med fullt trykk med detaljert utredning, finansiering og nasjonal beslutning gjennom statsbudsjettet i oktober 2011. Så her blir det lite hvile, sier Johansen.

Når det gjelder en oppstart for den planlagte flyplassen på Hauan, så sier Johansen at det kommer an på politikerne.

– Hvis vi får en nasjonal aksept og finansieringen kommer på plass så kan det første spadetaket tas allerede neste vinter. Nå vet vi at det fort kan ta et halvt år eller mer før tilsynet har ferdigbehandlet denne saken, så det vil vise seg. Nå er det viktig at vi alle på tvers av kommunegrensene samarbeider om prosjektet slik at dette realiseres så snart som mulig, for Helgeland sakker etter resten av Norge på folketall og muligheter for utvikling av næringslivet. Dette er et utrolig viktig steg for befolkning og næringsliv på Helgeland, sier Henrik Johansen."

Artikkeltags