Får utbetalt full forsikring etter brannen ved Korgen sentralskole

BRANN: Ungdomsskoledelen av Korgen sentralskole ble totalskadd i brann. Foto: Øyvind Bratt

BRANN: Ungdomsskoledelen av Korgen sentralskole ble totalskadd i brann. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding fra Hemnes kommune det fremgår at forsikringesselskapet KLP Skadeforsikring AS har mottatt og gjennomgått dokumentasjonen fra Hemnes kommune angående internkontroll og el-sikkerhet ved Korgen sentralskole i forbindelse med brannen ved Korgen sentralskole.

Forsikringsselskapet skriver at de har hatt tre sakkyndige som har vurdert om brannårsaken kunne blitt oppdaget ved rutinemessige kontroller eller ikke. Samt som en følge mulig avkortning på grunn av brudd på sikkerhetsforskriften og brudd på opplysningsplikten.

I brevet fra KLP Skadeforsikring heter det at de anser at kommunen nå har gitt de opplysninger og dokumenter som er tilgjengelige og det basert på deres undersøkelser viser seg å bære tvilsomt at forsikringstilfellet skyldes brudd på internkontrollforskriften.

Avgjørende for forsikringsselskapet i saken er den usikkerhet som knytter seg til brannårsaken, og en uenighet som råder blant de sakkyndige med hvorvidt brannårsaken ville ha vært oppdaget ved forskriftsmessige kontroller eller ikke.

Forsikringsselskapet opplyser i rapporten at de med dette avslutter saken vedrørende fremsatt varsel om mulig avkortning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken