Personbil med fire personer inni kjørte ut i et vann langs veien over Korgfjellet

Bilen med de fire personene kjørte ut i Tennvatnet fra gamle E6 over Korgfjellet. Kart: Norgeskart

Bilen med de fire personene kjørte ut i Tennvatnet fra gamle E6 over Korgfjellet. Kart: Norgeskart

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Klokka halv ni lørdag kveld fikk politiet melding om at en personbil hadde kjørt ut av veien og ned i et fjellvann på Korgfjellet. Det skjedde i Tennvatnet i Vefsn kommune, som er vann nummer to på sørsiden av Korgfjellet nedenfor toppen.

– I bilen var det fire personer. Bilem deres kom helt under vann og cupen ble fylt med vann. Personene maktet å komme seg opp og inn på land, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt.

De fire personene var kalde etter det ufrivillige badet. Ambulansepersonellet, som kom til stedet, fikk jobben med å få varmen i de fire.

– Vi vet ennå ikke noe om de fire sin alder eller hvor de kommer fra. Vi har heller ikke noen oversikt over hvorfor bilen kjørte ut, sier Nilsson.

Han er opptatt av at helsepersonell ser til de fire, så kommer politiets etterforskning etterpå.

Grunnen til at de kjørte over fjellet er at Korgfjelltunnelen for tiden er stengt grunnet vedlikeholdsarbeider. I disse tilfellene er gamle E6 omkjøringsvei.

Rundt klokken halv ti lørdag kveld twitret politiet at sjåføren ble kjørt til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen. Skadegraden var på dette tidspunkt ukjent. Poliitiet opplyser at de har startet etterforskning, og at førerkortet til sjåføren er tatt i beslag.

Også de tre passasjerene, som var nedkjølte, ble sendt til sykehus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken