Korrupsjonssiktet rådmann stiller på jobb

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Ranarådmann Sigmund Johnsen stiller på jobb i morgen.

DEL

- Jeg mener det er rett å komme tilbake på jobb nå, sier rådmann Sigmund Johnsen.

Da det ble kjent at Johnsen ble siktet for korrupsjon i slutten av januar søkte han om permisjon fra stillinga si fram til i dag. Da han søkte om permisjon begrunna han det blant anna med at det var vanskelig for ham å fungere i stillinga som rådmann og i påvente av politiets etterforsking fant han det riktig å søke om permisjon.

- Når det nå ser ut til at politiets etterforsking trekker i ut i alle fall et par månder til, finner jeg det riktig å komme på jobb. Det gleder jeg meg til, sier Johnsen.

Han ønskes velkommen tilbake på jobb av flertallet i formannskapet. Da formannskapet kom sammen til møte i dag la Kai Henriksen fra Høyre fram et forslag på vegne av eget parti, Miljølista og Venstre om å suspendere rådmannen og innkalle til et ekstraordinært kommunestyremøte. Dette forslaget ble nedstemt med 7 (Ap, SV, Frp og Karen Hagland Amudsen som representerer Hemnes Sp) mot 6 stemmer. Dermed ønsker altså flertallet av politikerne den korrupsjonssikta rådmannen velkommen tilbake på jobb.

Korrupsjonssiktelsen kom etter at det kom fram at rådmannen hadde kjøpt ei leilighet til under takst av forretningsmannen Cafer Karan og benytta seg av ei ferieleilighet gratis under et ferieopphold i Tyrkia som også tilhører Karan. Kontrollutvalget i kommunen konkluderte med at Johnsen gjennom disse handlingene har brutt kommunens etiske regelverk, men det var ikke flertallet i kommunestyret (Ap, SV, Frp og Karen Hagland Amundsen) enig i og dermed ble han frikjent.

Politiet har sagt at etterforskninga av denne saken kommer til å ta tid. Også Cafer Karan er siktet for grov korrupsjon etter leilighetssalget/lånet av Tyrkia-leiligheta til rådmannen mens teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen, som ble med rådmannen på Tyrkia-turen, er siktet for simpel korrupsjon.

Også Bech-Hanssen stiller på jobb i morgen.

* Politiet bekrefter overfor Rana Blad i ettermiddag at det ikke er noen endring i siktelsene mot de to kommunetoppene.

Artikkeltags