Lastebåt på grunn

Artikkelen er over 9 år gammel

Lastebåten "Marie Lehmann" har gått på grunn rett utenfor Bardal. Saken er oppdatert.

DEL

Lasteskipet "Marie Lehman" har gått på grunn rett utenfor Bardal. Meldingen kom inn til Bodø Radio like etter klokken ti. Ved hovedredningssentralen i Bodø melder de om at det ikke er personskader, men at et helikopter er på vei til havaristen for å undersøke om det er olje i sjøen.

- Båten "Dagfinn Paust" er også på vei til havaristen. Vi kan bekrefte at lastebåten "Marie Lehman" er gått på grunn ved Bardal, men det er ingen personskader. Nå vil vi konkatkte SFT og andre instanser slik at de får følge saken videre, er beskjeden vi får fra hovedredningssentralen.

"Våre meldinger lyder på at båten har kjørt rett inn i bergveggen. Kan du kommentere dette?"

- Det kan virke slik, men vi vil ikke kommetere dette ytterligere, avsluttes det fra hovedredningssentralen i Bodo.

Båten, som var på vei til Rana Industriterminal, skal nå bordes av politiet og mannskapet skal avhøres.

- Siden det er satt i gang en redningsaksjon så gjør vi dette. Vi har våre egne folk på vei til havaristen og de vil borde fartøyet for å avhøre kapteinen og mannskapet for å få en klarhet i hva som har skjedd, sier operasjonsleder Pettersen ved Helgeland politidistrikt.

Ved hovedkontoret til rederiet Lehmann i Lübeck, Tyskland, får vi nå beskjed om at båten seiler igjen.

- Det ble mer vann under baugen og dermed slapp vi taubåt. Båten seiler nå for egen maskin og er på vei til kai i Mo i Rana. Heldigvis ble det få materielle skader og ingen mennsker kom til skade i uhellet, sier manager Gustav Jakobsen.

Rana Blad kommer tilbake med mer i saken.

Artikkeltags