Ligger på 130 meters dyp

Politiinspektør Kristin Elnæs ved Helgeland politidistrikt opplyser at man vil knytte til seg personer med kompetanse på dykking, for å få hentet ut de omkomne dykkerne.

Politiinspektør Kristin Elnæs ved Helgeland politidistrikt opplyser at man vil knytte til seg personer med kompetanse på dykking, for å få hentet ut de omkomne dykkerne.

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet må hente eksperter for å få opp døde dykkere.

DEL

- Opplysninger vi har fått i saken, tyder på at de to omkomne dykkerne befinner seg på om lag 130 meters dyp. Politiet jobber nå for å få hentet ut de omkomne, men det er en krevende operasjon som vil ta tid, sier politiinepsktør Kristin Elnæs, etter ulykken i natt der to finske menn døde under grottedykking i Plurdalen.

Politiet knytter nå til seg nødvendig fagkompetanse, for å kunne foreta en sikker aksjon når dykkerne skal hentes opp. Da man hentet ut Ståle Tveitane, som omkom under dykking i Pluragrotta den 16. august 2006, ble det hentet inn dykkerekspertise fra Tyskland, Skottland og England.

- Det er viktig for oss at operasjonen gjennomføres sikkert. Selve operasjonen vil derfor ta tid, sier Elnæs.

Samtidig som politiet nå forbereder arbeidet med å hente opp dykkerne, etterforsker man dødsulykken for å få fastslått årsak.

- Det er iverksatt både taktisk og teknisk etterforskning av hendelsen med sikte på for å få klarlagt detaljene rundt hendelsesforløpet. Teknisk etterforskning vil foretas både på stedet, og i etterkant. Nå sikrer tekniske etterforskere utstyret som har vært benyttet under dykket. Taktiske etterforskere avhører de tilskadekomne, samt andre aktuelle vitner, som har eller kan ha informasjon. Det vil bli brakt inn fagkyndig kompetanse i forbindelse med etterforskningen etter hvert, sier politiinspektør Elnæs.

Artikkeltags