Ekstraordinært styremøte om luftambulansen: Her er tiltakene styret iverksetter

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

PRESSEMELDING:

Styret i Luftambulansetjenesten HF drøftet den krevende situasjonen i ambulanseflytjenesten i møte 7. mai. Det har de siste ukene vært jobbet med løsninger som skal sikre god beredskap også når ambulansefly ikke er tilgjengelig.

Følgende tiltak er kartlagt av styret og aktiveres etter behov:

 • Innleie av en Beech 250 propellfly fra Babcock, med besetning (også helsepersonell med norsk autorisasjon). Tilgjengelig på dagtid. Kan fly langbane og oppdrag til Svalbard. Det betyr at øvrige ambulansefly kan prioriteres på kortbanenettet.
   
 • To helikopter fra Forsvaret, med medisinsk innredning og anestesilege og medic om bord. Det første går på vakt i Kirkenes på tirsdag ettermiddag.
   
 • Innleie av ambulansejet (Learjet) fra Babcock.
   
 • I løpet av juni kan to nye ambulansehelikopter settes inn. Dette er helikoptre som kommer inn som følge av ny ambulansehelikopterkontrakt.
   
 • Babcock forbereder å overta driften av en eller to ambulanseflybaser.

- Vi arbeider nå kontinuerlig med å sikre en god beredskap i hele landet og i Finnmark spesielt. Situasjonen er krevende, men det gjøres en stor innsats for at pasientene skal få den hjelpen de trenger, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF i pressemeldingen.

I tillegg gjør Universitetssykehuset Nord Norge (UNN) og Finnmarkssykehuset HF følgende tiltak:

 • Finnmarkssykehuset setter inn ekstra bilambulanser ved behov. Bilambulansene kan ta de mindre alvorlige oppdragene slik at flyene avlastes og kan ta de oppdragene som haster mest.
   
 • UNN bemanner opp medisinsk koordinering av ambulanseflytjenesten, det vil si på regional AMK-sentral i Tromsø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken