VG: 91 piloter i Lufttransport tilbys fast jobb

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

VG skriver at Babcock SAA har sendt forslag til tariffavtale til Norsk flygerforbund. I forslaget kommer det fram at samtlige av Lufttransports piloter tilbys jobb i Babcock.

Administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart bekrefter dette overfor VG.

– Vi har i dag hatt en møte med Babcock, og jobbet for å finne en løsning selv om Babcock ikke er i tjeneste i Norge i dag. Det er utarbeidet en tariffavtale, og videreformidlet at de vil gi tilbud til samtlige piloter i Lufttransport i samsvar med de vilkårene det har vært enighet om tidligere, sier Lothe til VG.

Babcock skal fra neste sommer overta ambulanseflygingen i Norge, etter at de vant anbudsrunden foran Lufttransport. Ifølge direktøren i NHO, vil forslaget fra Babcock innebære at alle pilotene er sikret fast jobb fra neste sommer, dersom de takker ja til avtalen.

– Det er ikke tatt med noe forbehold om søksmålet for virksomhetsoverdragelse i avtalen, men dette handler om å gi lønns- og arbeidsvilkår som man har i norsk luftfart. Avtalen innebærer også at man får de pensjonsordningene selskapet har, som er gode i norsk og skandinavisk sammenheng, sier Lothe til VG.

Han sier også at forslaget til tariffavtale gir pilotene konkurransedyktige betingelser, der de som ligger lavest på lønsstigen vil løftes.

Artikkeltags