Bjørnar Skjæran lanseres som favoritt til å bli nestleder i Arbeiderpartiet

Bjørnar Skjæran (nr. 2 f.h.) ved siden av partileder Jonas Gahr Støre. Nå spekuleres det i at Skjæran kan bli ny nestleder i Ap.

Bjørnar Skjæran (nr. 2 f.h.) ved siden av partileder Jonas Gahr Støre. Nå spekuleres det i at Skjæran kan bli ny nestleder i Ap. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I en artikkel i Dagbladet hevder avisen å ha kilder på at lurøyfjerdingen Bjørnar Skjæran er favoritt til å bli ny nestleder i Arbeiderpartiet. I dag har Ap kun Hadia Tajik som nestleder, etter at Trond Giske trakk seg i januar i fjor.

Skjæran er leder i Nordland Arbeiderparti, og gruppeleder for partiet på fylkestinget der han ble valgt inn i 2015. Før det satt han 28 år i kommunestyret i Lurøy, de fire siste som ordfører i kommunen. Siden 2013 har 52-åringen også sittet i sentralstyret i Ap.

– Jeg ser at det spekuleres, og det er selvsagt hyggelig å bli nevnt. Ut over det synes jeg det er unaturlig å kommentere spørsmål om nestledervervet, sier Skjæran i en sms til Rana Blad.

– Jeg har vært medlem av sentralstyret i seks år, og er veldig innstilt på å fortsette med det. Det oppleves svært meningsfylt å arbeide for å styrke partiets industri- og næringspolitikk, en forsterket distriktspolitikk og gode og likeverdige helse- og skoletilbud over hele landet.

Landsstyret i Arbeiderpartiet er samlet denne uka, og satte i går ned valgkomiteen som skal jobbe fram mot landsmøtet. LO-leder Hans Christian Gabrielsen er leder i valgkomiteen.

– Jeg legger til grunn at komiteen tar kontakt med dagens medlemmer av sentralstyret for å få oversikt over hvem som ønsker å fortsette. Da vil valgkomiteen få svar på det de spør om.

Det er ikke første gang Skjæran nevnes i forbindelse med nestledervervet. Allerede i februar i fjor trakk Klassekampen og Adresseavisa han fram som en mulig erstatter for Trond Giske.

– Jeg synes diskusjonene og spekulasjonene rundt dette bare er tullete. Selvsagt er det hyggelig å bli nevnt i slike situasjoner, men jeg legger ikke mer i det, sa Skjæran den gang til Avisa Nordland.

Artikkeltags